7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yaşlı turist kalp krizinden öldü

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, kalp hastası yaşlı bir Alman turistin yapılan ameliyatının ardından kalp krizinden hayatını kaybetmesi üzerine bir inceleme başlatıldı.

Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde tatil yaptığı sırada düşerek kalçasını kıran 75 yaşındaki Alman turist Alfred Dobel, oteldeki doktorun müdahalesinin ardından eşi Petra Dobel tarafından getirildiği Alanya'daki özel bir tıp merkezine, iki uzman doktor ile bir anestezi uzmanının katıldığı operasyonla ameliyat edildi. Dobel, ameliyattan yaklaşık bir saat sonra tıp merkezinde hayatını kaybetti.

Yetkililer, turistin ölümüyle ilgili olarak bir inceleme başlattıklarını belirterek, konuyla ilgili özel ekip görevlendirildiğini belirtti.

KAYITLARDA ‘NORMAL ÖLÜM’ OLARAK GEÇİYOR

Alanya Sağlık Grup Başkanı Dr. Suat Ahmet İnceer de söz konusu tıp merkezinin turistin ölümüyle ilgili bir kusurunun olmadığını açıkladı.

İnceer, uzmanların, sol kalçasında kırık tespit edilen Alman turist Dobel'e, ameliyat öncesinde kalp hastası olduğu için ameliyatın riskli olabileceğinin söylendiğini kaydetti.

Hasta ve eşinin uyarılara rağmen tüm sorumlulukları aldıklarını ifade eden İnceer, “Turist, ameliyat sonrası kalbine yenik düşmüş. Zaten tıp merkezinde, yoğun bakım ünitesi dahil bütün donanımlar mevcut. Konuyla ilgili bize herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadı. Normal ölüm olayı olarak kayıtlara geçti” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 04:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?