21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yat limanından 2 ton atık çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yat Limanı’nda 2 profesyonel dalgıç tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden iki kamyon dolusu atık çıkarıldı.

Her gün ortalama 2 bin turistin ziyaret ettiği Yat Limanı, turizm sezonu başlangıcında temizlendi. Deniz dibinde yapılan temizlik çalışmasında dalgıçlar onlarca lastik ve demir atık topladı. Çıkarılan atıklar belediye işçileri tarafından kamyonlara yüklendi.

Ortaya çıkan manzara çevreye karşı olan duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Denizden iki kamyon dolusu lastik ve çeşitli atık toplandı.

Tarihi ve doğal güzelliğiyle dünyanın en güzel yat limanlarından biri olan Antalya Yat Limanı’nın turizmden ekmek yiyen yatçılar tarafından kirletilmesine bir anlam veremediklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Sorumlusu Hüseyin Arıtürk, "Sezon öncesi yaptığımız çalışmayla deniz dibini temizliyoruz. Çok sayıda lastik ve demir atık toplandı. Vatandaşlarımızdan ve yat sahiplerinden çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 15:44:01
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 12:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?