7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yavuz Özcan Parkı'na düzenleme

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yavuz Özcan Parkı'ndaki işletmelerin kaldırılarak, park içindeki oyun alanlarının artırılmasına ilişkin öneriyi oy çokluğu ile kabul etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlık yaptığı toplantıda gündeme gelen Yavuz Özcan Parkı Revizyon Projesi sözlü tartışmalara yol açtı. Başkan Türel, Yavuz Özcan Parkı'yla ilgili revizyon projesinin Antalya'ya daha çağdaş bir görünüm kazandırılma amacının bir gereği olduğunu söyledi. Proje kapsamında park içerisindeki oyun alanlarının artırılacağını, seyir teraslarının yapılacağını belirten Türel, "Yavuz Özcan parkını Antalya halkının daha fazla istifade edebileceği, bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bu parka özürlü çocukların yararlanacağı alanlar da yapacağız" dedi.

Park içindeki II. Gıyaseddin Keyhüsrev heykelinin bulunduğuna dikkat çeken Türel, "Tarihe mal olmuş bir devlet büyüğüne yakışır düzenleme yapılması gerekir. Bu heykel varken, çevrede farklı işletmelerin bulunması, büyük insanların adına yakışmaz" diye konuştu. CHP Grup Sözcüsü Fahrettin Köken, projenin açıklama raporundaki gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Park içerisinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini (ÇYDD) Antalya Şubesi'nin hizmet verdiğini belirten Köken, "Projenin kabul edilmesi, öğrencilere burs veren bir derneğin de kapanması anlamına geliyor. Böyle bir derneği buradan kaldırmak vicdanı sızlatır" dedi. Öneriye ayrıca Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de tepki gösterdi.

Yavuz Özcan Parkı'ndaki işletmelerin kaldırılarak, park içindeki oyun alanlarının artırılmasına ilişkin öneri CHP, MHP ve DP üyelerinin ret oyuna karşın AK Parti grubunun oy çokluğuyla kabul edildi. ÇYDD Antalya Şube Başkanı Yurdanur Balaban, böyle bir sonuç beklemediklerini ifade etti. Kararın kabul edilmesinden dolayı çok üzgün olduğunu belirten Balaban, "Derneğimiz kültür alanında çalışıyor. Kesinlikle ticari hizmet veren bir işletme değiliz. Kararın kabul edilmesini ummuyordum. Şaşkınlık içerisindeyim. Karar karşısında yasal haklarımızı değerlendireceğiz. Kamuoyu oluşturmak için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 18:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?