22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yayla şenliklerine yoğun ilgi

Yeşilbayır Belediyesi ve Karabayır Köyü tarafından düzenlenen 12. Geleneksel Beydağı Yayla Şenlikleri'ne yüzlerce vatandaş katıldı.

Yeşilbayır Belediyesi ve Karabayır Köyü tarafından bu yıl 12.ncisi gerçekleştirilen "Geleneksel Beydağı Yayla Şenlikleri" büyük ilgi gördü. Torosların güneydeki en yüksek bölümünde düzenlenen yayla şenliklerine yüzlerce aile katıldı. Toplam 4 gün süren şenlikler için yaklaşık 2 bin 500 metre yüksekliğe tırmanan vatandaşlar, yol boyunca doğanın büyüleyici güzelliğine de şahitlik etti.

Üç bin metre yükseklikteki ziyaret tepesi ve Kızlarsivrisi'nin eteklerinde yapılan yayla şenlikleri için kapanan yollar iş makinalarıyla açıldı. Işıklandırma için jeneratör kuruldu, duşakabin tuvaletler yerleştirilip su ihtiyacı da çevresi güvenli kuyulardan temin edildi. Her yaştan ziyaretçinin akınına uğrayan Beydağı yayla şenlikleri için onlarca çadır açıldı.

Şehir merkezinde 40 dereceyi aşan bunaltıcı sıcaklar ve trafik gürültüsünden kaçıp kendisini Beydağları'nın serin havasına bırakan vatandaşlar şenlik boyunca hem eğlendiler hem de birkaç günlüğüne de olsa stresten uzaklaşma fırsatı buldular. Aileleriyle gelen çocuklar yeşillikler arasında oyunlarını oynarken büyüklerde açık havada mangal keyfi yaşadı.

Yayla şenliklerinin tarihçesinden bahseden Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, "Bundan 12 yıl önce başlattığımız yayla şenliklerimiz bugünlere oranla çok daha zor şartlarda yapılırdı, çünkü yollar şimdiki kadar müsait değildi. Ama o günkü heyecanı bugün de yaşıyorum ve eminim ki araçlarıyla buraya kadar gelip çadırlarını kuran herkes de aynı heyecan içerisindedir. Beydağları'nın eteklerinde böylesine güzel bir organizasyonu yaşama fırsatı veren, emeği geçen başta personelim olmak üzere müzisyen arkadaşlarıma, Yeşilbayır ve Karabayırlı'lara sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü ziyaretçilerin çadırlarını kurmalarıyla başlayan ve Pazar günü de Özgür Kaya ve arkadaşlarının konseriyle tamamlanan "12'nci Beydağı Yayla Şenlikleri" uzun süre hafızalardan silinmeyecek güzellikte geçti. 2 bin 500 metrede gerçekleştirilen coşkulu konserin açılışını Türk Halk Müziği sanatçısı Gülnur Ünlü yaptı. Birbirinden güzel türküler seslendiren sanatçının ardından sahneye; Sema Gün, Mehtap Durna, Özgür Kaya ve Pınar Koç çıktı. Başkan Hasan Akalın başarısından ve katkılarından dolayı Özgür Kaya'ya plaket verdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yaklaşık 10 dakika boyunca devam eden havai fişek gösterisi keyifle izlendi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 10:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?