21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yayla şenliklerine yoğun katılım

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Yazır Köyü Yaylası'nda bu yıl 5'incisi düzenlenen Beydağları Yayla Şenlikleri, yaylalarda yaşayan Yörükleri bir araya getirdi.

Korkuteli İlçesi, Yazır Köyü'nün bin 900 rakımlı yaylasında yapılan Beydağları şenliklerine katılan binlerce vatandaş gün boyunca eğlencenin tadını çıkardı. Çeşitli yarışmaların da yapıldığı şenlikte Akkoç köyü ekibinin "Arap Şeytan" isimli oyunu büyük ilgi gördü.

Bölgede yaşayan Yörükleri bir araya getiren şenliklerle ilgili bilgi veren Yazır köyü muhtarı Muzaffer Ünlü, "Şenliğe gösterilen yoğun ilgiden çok memnunuz. Geleneksel yapılan yayla şenliklerinde elde edilen gelirler ile Yazır köyü yaylasına içme suyu, sağlık ocağı yapıp iş makinesi alacağız. Bu Yılda köyümüze yeni bir park çalışması başlattık. toplanan tüm gelirler köyümüze hizmet olarak dönüyor" dedi.

Yöresel kıyafetleri ile yaylaya gelen genç kızlar ve efeler halk oyunları oynayarak vatandaşları coşturdular. Şenliklere Ak Parti ilçe Başkanı Hasan Ali İrban, Belediye Başkan vekili Muharrem Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya milletvekili Osman Kaptan, İlçe başkanı Ahmet Daloğlu da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 10:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?