21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yaz etkinlikleri yüz güldürüyor

YAZ ETKİNLİKLERİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, şehrin çeşitli bölgelerinde yapılan yaz akşamları etkinliklerinin şehir ticaretini olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Festivalya 2011’ etkinlikleri esnafın yüzünü güldürüyor. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, önümüzdeki günlerde ATSO ile birlikte Güllük Caddesi’nde de etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, bu etkinlikler sayesinde yaz akşamlarının daha renkli geçeceğini söyledi.

Palyaço, pandomim, cambaz, robot şov, sihirbaz gibi animasyon gösterilerinin yanı sıra çeşitli yarışmaların düzenlediği ‘Festivalya 2011’ etkinliklerinin düzenlendiği yer sayısının arttığının belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, daha önce Cumhuriyet Meydanı, Yavuz Özcan Parkı, Kale Kapısı’nda düzenlenen etkinliklerin AESOB’un talebi ile genişletildiğini söyledi. Sevimçok, “Festivalin daha geniş kitlelere ulaşması ve şehrin iç bölgelerinde de düzenlenmesi istedik. Bu isteğimizle Işıklar Caddesi, Kışlahan Çarşısı önü ve Mehmet Akif Caddesi de programa eklendi” dedi.

AESOB olarak esnaf ve sanatkarın işlerini artıracak her türlü organizasyonda görev almaya hazır olduklarını belirten Başkan Sevimçok, “Bu tür etkinlikler, gerek yerli halkın gerekse yabancı misafirlerimizin şehre inmesini sağlıyor. İmkanlarımız çerçevesinde şehrimiz de yapılacak bu tür etkinliklerde üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Esnafımızın şehir ticaretinden daha fazla pay alabilmesi için özellikle etkinliklerin yapıldığı bölgelerde akşam saatlerinde en az 23.00’e kadar işyerlerini açmaları gerekir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin caddelerde yaptığı düzenlemelerin bu etkinliklerle de desteklenmesiyle şehri canlandırdığını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Bundan sonraki organizasyonların halkın daha fazla katılımının sağlanması açısından daha farklı bölgelerde ve daha uzun süreli yapılması gerekir. Bu sayede farklı bölgelerdeki halkımız bu etkinlikleri izleme, o bölgelerdeki esnafımız da bu hareketlilikten yararlanma fırsatı bulur” şeklinde konuştu.

YAZ ETKİNLİKLERİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 14:19:00
Güncelleme :8 Temmuz 2011 Cuma 14:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?