1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yaz sezonuna 5 yeni proje

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında suçun önlenmesi amacıyla yaz sezonuna 5 yeni proje ile giriyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, yaz dönemi tedbirlerini de içine alan kentteki güvenlik olaylarına ilişkin yılın ikinci değerlendirme toplantısını Porto Bello Otel’de yaptı. Dünyada ve Türkiye'de hızlı bir değişimin günlük hayatla birlikte emniyet teşkilatını da yakından etkilediğini, artık emniyet teşkilatındaki yöneticiler ve çalışanların geleneksel iş yöntemlerinden farklı olarak performans, verimlilik ve hizmet anlayışlarını arttırmak amacıyla yeni yöntemler geliştirdikleri gerektiğini belirten Antalya Emniyet Arslan, sorunların çözülmesinde farklı yöntemler uygulanması gerektiğini söyledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün kalite politikasındaki hedeflere göre, tüm çalışanların aktif katılımıyla faaliyet ve etkinliklerin sürekli iyileştirilmesi, vatandaş ve personel memnuniyeti sağlanarak hizmet kalitesi ve verimliliğini en üst düzeyde tutmayı hedeflediklerini kaydeden Arslan, kentin daha güvenli ve daha huzurlu bir dünya kenti olmasını sağlamak amacıyla ''polis vatandaş el ele'' parolasıyla Antalya polisinin halkla iç içe görevini etkin şekilde sürdürdüğünü söyledi. Antalya'da göçler nedeniyle artan nüfusun yaz döneminde de yerli ve yabancı turist yoğunluğuyla artış gösterdiğini kaydeden Arslan, yaz döneminde uygulamaya koyacakları beş yeni projeyle suçun önlenmesine katkı sağlanacağını bildirdi.

Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Kentte tatil yapan 9 milyon turiste yönelik anketlerde, turistler, ilimizin son derece güvenli bir kent oluşunun, ziyaretlerinin temel sebepleri arasında olduğunu belirtmişlerdir. Antalya'da güvenlik sorunu yok. Yaz döneminde artan nüfus oranına göre suç, yok denecek kadar kadar az. Kente gelenin güvenle bir daha gelmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle mala karşı işlenen suçlarda büyük düşüş var. Şahsa karşı işlenen suçların önlenmesinde ise sadece polisin çabası yeterli değil. Eğitim, sosyal ve ekonomik sorunlar da önemli etkendir. 2009 yaz sezonunda Lara Sahil Bandını Daha Güvenli Kılma Projesi, Falez Sahil Bandını Daha Güvenli Kılma Projesi, Beldibi Sahil Bandını Daha Güvenli Kılma Projesi, Piknik Yerleri ve Mesire Alanlarını Daha Güvenli Kılma Projesi ve Kültür Güvenlik Parkı Projesi'nin uygulamaya koyacağız” dedi. Kent insanının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin tatillerini geçirirken geldikleri sahillerde, parklarda ve mesire alanlarında polisin atlı birlikler ve gece gündüz devriye ekipleriyle suçun önlenmesine yönelik çabalarını etkin şekilde devam ettireceğini ifade eden Arslan, “Polis eskiden karı koca kavgasını önemsemiyordu. Artık bu yöndeki bütün ihbarlar değerlendiriliyor ve eşler arasındaki kavgaya suç numarası verilerek, olayın adli makamlara sevki sağlanıyor” diye konuştu.Emniyet teşkilatının suça karışan polislerle ilgili Antalya'da da titiz bir çalışma yürüttüğünü ve son 3 yılda 50 polisin çeşitli suçlamalar ve düzenlenen operasyonlar sonucu açığa alındığını bildiren Feyzullah Arslan, ''Polisten şikayetler azaldı. Kötüyü içimizde barındırmıyoruz'' diye konuştu

ANTALYA EMNİYETİ’NİN 2009 YILI İLK 5 AYINDA UYGULAMAYA KOYDUĞU PROJELERDEN BAZILARI:

SEÇİCİ GÖZ UYGULAMASI

Turizmin başkenti dünya şehri Antalya’da turizm sezonunun başlaması nedeniyle vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı misafirlerimizin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla “Toplum Destekli Polislik” projesi kapsamında suç ve suçlu ile mücadele içinde bulunan deneyimli, eğitimli personelimizin yapmış olduğu çalışmalar ile sorunlu olan bölgeler belirlenmiş, bu bölgelere giriş çıkış noktaları, suçlarda hangi vasıtaların kullanıldığı, ne zaman ve nasıl işlenildiği tespit edilerek suçların analizi çıkartılmış, suça karışmış olabileceği düşünülen şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan ‘Seçici Göz Uygulaması’ projesi sayesinde suçluların en kısa sürede yakalanması sağlanmıştır.

MATRA PROJESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığınca 2009 yılı Matra Programı çerçevesinde kabul edilen Atlı Polis Projesi kapsamında Ankara, Antalya ve İzmir illerinde bulunan atlı polis birimlerinin daha etkin bir yapıya kavuşturulması amacıyla Hollanda Atlı biriminde görevli 2 uzman eğitici tarafından 19 personel Temel Binicilik Eğitimi verildi.

TRAFİK MELEKLERİ ANNELER PROJESİ

Toplumumuzdaki yeri ve etkileri çok olan, kendini sürekli yenileyip geliştiren, çocuklarına anne, eşine karşı saygılı bir eş ve onların fevri davranışlarını uyararak sakinleştiren, her şeyi ile ‘Kontrol Bende’ diyen bayanlar, güvenlik ve huzura doğrudan ve dolaylı olarak yapmış olduğu katkılarının yanı sıra trafikte aktif rol almaları sayesinde, daha da güvenli bir trafik ortamı sağlanarak trafik bilincinin ve kültürünün geliştirilebilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Antalyamızın Trafik Melekleri Anneler’ adlı projemiz etkin bir şekilde devam etmektedir.

BAK POSTACI GELİYOR UYGULAMASI

Kamu düzeni ve genel asayişin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasına yönelik olarak ilimizde, "Toplum Destekli Polislik" faaliyetleri çerçevesinde suç ve suçlu ile daha etkin bir şekilde mücadele ederken, toplumu da çözüme dahil etme, yeni suç yöntemleri ve bunlarla nasıl mücadele edilebileceği hakkında bilgilendirme ve konuya duyarlı kalınmasını sağlama çalışmaları devam etmektedir. Toplum Destekli Polislik projesi kapsamında sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımızın daha güvenli yaşamasının temini için belediyelerin temizlik işçileri ve diyanet çalışanlarıyla başlatmış olduğumuz faaliyetlere ‘Bak Postacı Geliyor; Mektupların Yanı Sıra Antalya'da Güven Ve Huzura Destek Veriyor, Mutluluğa Katkı Sağlıyor’ sloganıyla PTT çalışanları ile devam edilmekte.

HUZUR VE GÜVEN FUTBOL TURNUVASI

Çocukların, Atatürk İlkeleri, Anayasa ve Milli menfaatlerimiz doğrultusunda bedenen, ruhen ve fikren sağlıklı, vatan ve milletini seven, dürüst ve mutlu olarak yetişmeleri, okul içi ve okul dışı serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendirerek, yapıcı ve yaratıcı yeteneklerini geliştirmeleri ve takım ruhu aşılanması amacıyla Kepez Bölgesinden seçilen 32 ilköğretim okulunun futbol takımları arasında 02-12 mart tarihlerinde ‘Huzur Ve Güven Futbol Turnuvası’ düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?