7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yaz spor okulları başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ücretsiz Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle başladı. Büyükşehir Belediyespor Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken tarafından açılışı gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarına bu yıl 8 branşta 458 öğrenci başvurdu.

 
Büyükşehir Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Deniz Köken, hedeflerinin Antalya’yı turizmin yanında bir spor kenti yapmak olduğunu ifade etti. Köken, sadece bugünü değil geleceği de düşündüklerini belirterek şunları söyledi: “Yarınların bilgili, bilinçli, yaratıcı ve duyarlı bireyleri olabilmeleri için çalışıyoruz. Okulların tatile girmesiyle birlikte hem sağlıklı bir yaşam sürmeleri hem de yaz aylarını sıkılmadan geçirmeleri için çocuklarımızı, spor yapmaya teşvik ediyoruz. Yaz okulumuz süresince, tecrübeli antrenörler tarafından çalıştırılacak olan çocuklarımız, futboldan voleybola, atletizmden aerobiğe, güreşten basketbol ve yüzmeye kadar çeşitli branşlarda disiplinli bir eğitimden geçerek geleceğin sporcuları olma yolunda önemli bir adım atacaklar.”


Açılışta, basketbol öğrencileri gösteri maçı yaptı. Maçı Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez yönetti. Tekvando öğrencileri de küçük bir gösteri sundu. Büyükşehir Yaz Spor Okulları’nda bu yıl yüzme, voleybol, basketbol, futbol, aerobik, atletizm, güreş ve tekvando dallarında kurs verilecek. 458 öğrencinin başvurduğu okul, 3 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona erecek.

 

Yüzme kursu Antalya Tenis İhtisas Kulübü Havuzu’nda haftada iki gün, futbol Atatürk Stadyumu’nda haftada iki gün, basketbol ve voleybol Çok Amaçlı Spor Salonu’nda haftada üç gün, aerobik aynı yerde her gün, tekvando Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda iki gün, atletizm ise 100. Yıl tartan pistinde haftada üç gün olarak gerçekleştirilecek.

 

Yaz Spor Okulları’nda 15 öğretmen görev alacak. Bütün çocuklara tişört, şort, şapka ve spor çantası dağıtıldı. Öte yandan spor dalları dışında, öğrencilere ASMEK Kurs Merkezi’nde İngilizce, bilgisayar, enstrüman ve tiyatro dallarında da kurslar verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 12:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?