1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

“Yazantalya” sona erdi

“YAZANTALYA” SONA ERDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “yazantalya” sloganı ile başlatılan Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor adlı proje sona erdi.

Yenimahalle Semtevi’nde üç gün süren çalışma sonrasında 84 kadın çalışmalarını teslim ederek, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yenimahalle Semtevi’nde düzenlenen sertifika törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı İletişim Danışmanı Melih Taşkaya ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek katıldı. Türkiye’nin tanınmış kadın şair ve yazarlarının katılımları ile gerçekleşen “Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor Antalya Öyküsünü Yazıyor” adlı proje, Antalya’da büyük ilgi gördü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından hayata geçirilen projede, 84 kadın yazar adayı üç günlük bir çalışma sonrasında kendi eserlerini ortaya koydu.

Ünlü edebiyatçılarla birlikte atölye çalışması yürüten katılımcılar yazılı anlatım tekniklerini öğrendi. Öykü, şiir, mani ve deneme gibi konularda kendi eserlerini ortaya koyan kadın yazar adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Kendilerini ifade etmek adına iyi bir fırsat yakaladıklarını ifade eden kadınlar, “Atölye çalışmaları çok faydalı geçti. Kendi düşüncelerimizi, yazılı olarak anlatmanın tekniklerini öğrendik. Ünlü edebiyatçılardan ders aldık. Eserlerimizin bir kitapta toplanacak olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.

Projenin son gününde Yenimahalle Semtevi’nde düzenlenen sertifika törenine katılan Günseli Akaydın, projeyi hayata geçiren herkese teşekkür etti. Projeye katılan kadın yazar adaylarını kutlayan Günseli Akaydın, “Bu projede yer almak sizlerin medeni cesaretini gösteriyor. Çok başarılı çalışmalara imza attınız. Buna fırsat veren tüm eğitimci yazar ve şairlerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi. Projede yer alan ünlü yazar ve şairlere plaketlerini sunan Dr. Günseli Akaydın daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek ile birlikte katılımcı kadın yazar adaylarına sertifikalarını sundu. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Tuğra Restaurantta eğitimci yazar ve şairlere teşekkür yemeği verdi. Akaydın, projeye destek veren edebiyatçılara çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Antalya’da ilk defa gerçekleşen sosyal bir projenin başarıya ulaşmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 14:00:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 08:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?