1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yazır'da Gürbüz başpehlivan

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Yazır Köyü Yaylası'nda bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Yazır Yaylası Beydağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

Yazır Köyü'nün bin 900 rakımlı yaylasında yapılan şenliklere binlerce vatandaş katılırken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 378 güreşçi başpehlivanlık için güreşti.

Başpehlivanlık için güreşen ünlü başpehlivanlar Ali Gürbüz ile İbrahim Çoraman'nın mücadelesi izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Akşam saatlerine kadar devam eden güreşlerde, başpehlivanlığı İbrahim Çoraman'nın sakatlanmasıyla Ali Gürbüz kazandı. İbrahim Çoraman ikinci, Enver Erişti ve Ali Gökçen ise üçüncü oldular.

GÜREŞ AĞASI MUSTAFA DEVELİ
Sporseverler yaklaşık 40 derece sıcaklığa rağmen, finale kadar güreş arenasını terk etmezken, farklı kategorilerde yapılan müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi. Yazır Yaylası Beydağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Minik 1, Minik 2, Tozkoparan, Deste, Küçükorta, Büyükorta ve Başaltı kategorilerinde güreşler yapıldı.Geçen yıl güreş ağalığını alan Mustafa Develi, bu yılda 15 bin TL ile yeniden güreş ağası oldu.

GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNUZ
Bölgede yaşayan Yörükleri de bir araya getiren şenliklerle ilgili bilgi veren Yazır Köyü Muhtarı Muzaffer Ünlü, şenliğe gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi. Ünlü, “Geleneksel olarak düzenlenen şenliklerinde bu yıl güreşler tertip ettik. Güreşlerden elde edilen gelirler ile köyümüze çok amaçlı spor kompleksi yapmayı planlıyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?