7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeğen Pamuk, felsefede birinci

Antalya'da sona eren 15. Uluslararası Felsefe Olimpiyatları'nda Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un yeğeni Zeynep Pamuk, "Spinoza'nın Devlet Anlayışı" üzerine yazdığı makaleyle birinci oldu.

Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu'na (FISP) bağlı olarak UNESCO himayesinde, Türkiye Felsefe Kurumu tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Felsefe Olimpiyatlara 22 ülkeden 49 öğrenci katıldı. Olimpiyatlarda altın madalyayı, "Spinoza'nın Devlet Anlayışı" üzerine yazdığı makale ile Zeynep Pamuk kazandı.

İstanbul Amerikan Robert Lisesi son sınıfında okuyan Zeynep Pamuk, amcası Orhan Pamuk'a Nobel Edebiyat Ödülü'nü almaya giderken eşlik ettiğini de anlattı.

Amcasının sadece bir kitabını okuduğunu, henüz diğerlerine sıra gelmediğini belirten Zeynep Pamuk, kendisinin daha çok siyaset felsefesi üzerine yazılan klasik eserleri ve edebiyat tarihinin önde gelen kitaplarını tercih ettiğini, ancak henüz günümüzün edebiyat kitaplarına sıranın gelmediğini söyledi.

Üniversite eğitimi için Yale Üniversitesi'ne kabul edildiğini de ifade eden Pamuk, eğitim için gelecek yıl Amerika'ya gideceğini ifade etti.


aa
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 16:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 81.214.157.xxx Tarih : 22.05.2007 22:20:58
Amcasının yeğeni.Yarın bu da Türkler .... kadar Avrupalıyı katletti derse şaşmayın.Bakın hele.Okuduğu lise belli.Yale Üniversiteside kabul buyuruyor.Yeni Türk düşmanı yetiştirmek için.Her halde yazısını amcası hazırlamıştır.