22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yelken yarışları yapıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ATSO Zafer Kupası Yelken Yarışları, gerçekleştirildi. Yarışmaya 15 yelkenli katıldı. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ATSO Zafer Kupası Yelken Yarışları, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu denize taşıdı. Çelebi Marina - Lara Bababurnu – Kaleiçi Marina – Çelebi Marina arasındaki parkurda gerçekleştirilen yarışa 15 yelkenli yat katıldı. Yelkenciler, Zafer Kupası için ter dökerken, Antalya Körfezi’ni hareketlendiren denizcilerin renkli mücadelesi Antalya’nın çeşitli yerlerinden vatandaşlarca ilgiyle izlendi. Yelkenli yatlar açık denizde yarışırken, yaşları 7 ile 14 arasında değişen minik optimistçiler ise Liman içindeki parkurda Zafer Kupası için mücadele etti. Yelken İl Temsilcisi Abdurrahim Şaşmaz’ın denetiminde yapılan yarışları, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da komite teknesinden izledi. Yarış sonunda dereceye giren sporcular ödülleri düzenlenen törenle verildi. 

Törende bir konuma Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, “ATSO olarak çocuklarımıza deniz sevgisini aşılamak için bu tür etkinliklere destek oluyoruz. İnşallah Zafer Bayramı ile birlikte düzenlediğimiz bu yarışlar uzun yıllar devam eder. Yarışlara katılan ve bu organizasyona destek olan tüm denizcileri kutluyorum” dedi. 

Bu arada ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Ecem adlı teknesi ile yarışlarda dereceye giren Cem Açıkbaş, ödül törenine 2 aylık oğlu Batu ile gelirken, ATSO Başkanı Kemal Özgen’in, kürsüye çıkan babasının kupasını minik Batu’ya vermesi büyük ilgi çekti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?