21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeni Konsolostan Türel'e ziyaret

Antalya'ya yeni atanan Almanya Konsolosu Frank Urbschat, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e tanışma ziyaretinde bulundu.

Antalya'ya yeni atanan Almanya Konsolosu Frank Urbschat, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Ziyarette Konsolos Frank Urbschat, daha önce bir turizm merkezi olan İspanya'nın Kanarya Adaları'nda görev yaptığını belirterek, Antalya'ya atanmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Antalya'nın Almanya için önemli bir kent olduğunu belirten, Urbschat, Antalya ile Nürnberg'in iyi kardeş şehir ilişkisi kurmasının sevindirici olduğunu söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Menderes Türel, yeni konsolosa "Hoş geldiniz" dedi. Türel, Almanya Konsolosu Frank Urbschat'a çalışmalarında başarılar diledi.

İki ülke arasında iyi ilişkiler bulunduğunu belirten Türel, Antalya'ya gelen Alman turistleri mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi. Almanya'nın yeni Antalya Konsolosu Frank Urbschat'a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Türel, "Antalya ile ilgili öğrenmek istediği, yardımcı olabileceğimiz herhangi bir konu olursa heran bizi arayabilir. Kendisinin daha önce Kanarya Adaları gibi önemli bir turizm merkezinde görev almış olması Antalya için bir avantaj" diye konuştu.

Antalya'nın Nürberg ile kardeş şehir ilişkilerinin her yıl daha da güçlenerek devam ettiğini belirten Başkan Menderes Türel, Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly'i en kısa zamanda tatil için Antalya'ya beklediklerini ifade etti. Başkan Türel, ziyaret anısına Almanya Konsolosu Frank Urbschat'a plaket verdi, reçel hediye etti

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?