1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yeni konuklara yoğun ilgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan zebra, ayı, midilli ve kanguru yavruları, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Hayvanat bahçesinin maskotu olan sevimli yavrular, annelerinin yanından ayrılmıyor.

Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nden getirilen zebra çiftinin dişi bir yavrusu oldu. 12 aylık gebelik döneminden sonra bir yavru dünyaya getiren anne zebra, yavrusunu yalnız bırakmıyor.17 günlük yavruya bakıcıları ise özel ilgi gösteriyor.
Hayvanat Bahçesi'nin sevimli Midilli ailesine de yeni bir üye katıldı. 27 günlük Midilli, sevimli hareketleriyle ziyaretçilerin gözbebeği oldu.

Hayvanat bahçesinin iki dişi boz ayısından biri olan Alanyalı da iki ay önce bir yavru dünyaya getirdi. Diğer dişi boz ayı yavruya zarar vermemesi için başka bir barınağa alındı. Annesinin yanına kimseyi yaklaştırmadığı yavru ayının henüz cinsiyeti tespit edilemedi. Sürekli oyun oynayan ve yaramazlık yapan yavru ayı hayvanat bahçesinin maskotu oldu.

Hayvanat bahçesinin Avustralyalı sakinleri kangurular da yavruladı. Üç kanguru çiftinin de yavrusu oldu. 3- 4 aylık olan yavru kangurular annelerinin koruması altında. Yavrular, annelerinin keselerinde saklanıyor ve çok az dışarı çıkıyor.
Kepezaltı'da, 330 dönümlük ormanlık arazi içerisinde kurulu bulunan Antalya Büyükşehir Hayvanat Bahçesi yeni üyeleri dahil 104 türde 890 adet hayvana ev sahipliği yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:28:37
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 13:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?