21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeni nüfus kayıt sistemi tanıtıldı

Korkuteli İlçesi'nde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenlenen toplantıda, "Numaralama Çalışması ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" hakkında ilçe ve belde belediye fen işleri ve yazı işleri personeline bilgi verildi. 

Korkuteli Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı Esra Kemikkıran; yeni sistemin amacının, ulusal ve bölgesel düzeyde daha etkin ve uygulanabilir plan ve politikaların geliştirilmesi, adreslerin standartlaştırılması ve kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi olduğunu söyledi.

Nüfus sayımlarında, artık sokağa çıkma yasağı olmayacağını ifade eden Kemikkıran, "Sistem, sürekli güncel olacağı için ve çalışma da vatandaşlık numarası esas alınarak yapılacağı için, istediğimiz zaman güncel rakamlara ulaşabileceğiz" diye konuştu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile nüfus ve konut değişiminin canlı ve güncel bir şekilde takip edilebileceğini belirten Kemikkıran, "Bu modern sistemle getirilen önemli yeniliklerden biri, adreslerin kaydedilmesi ve binaların numaralandırmasına ilişkin düzenlemedir. Şimdiye kadar adreslerin ve binaların numaralandırılmasında standart bir uygulamanın olmaması, kimlik ve adres bilgileri arasındaki uyumsuzluk, düzenli işleyen bir adres kayıt ve numaralama sisteminin kurulmasını engellemiştir. 

Adresleri standartlaştıracak ve adres karmaşasına son verecek bu çalışmalar kapsamında, mahalle ayrıntısında tüm cadde, sokak ve binaların iç kapı numaraları dahil olmak üzere, tüm adreslerin kaydedileceği 'Ulusal Adres Veritabanı' adres bilgisi, kullanılan tüm çalışmalarda, temel alt altyapıyı oluşturacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 15:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?