1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yeni parkları oldu

Antalya Konyaaltı ilçesi Belediyesi tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Parkı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gürsu Mahallesinde 3920 metre karelik alan üzerine yapılan Mehmet Akif Ersoy Parkı, Antalya Milletvekili Atilla Emek, Osman Kaptan, Hüsnü Çöllü, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile çok sayıda bölge sakininin katılımlarıyla açıldı. Açılışta konuşan belediye başkanı muhittin Böcek, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 88. yıldönümünde istiklal marşını kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’un adını Gürsu Mahallesinde yapılan parka vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy gibi vatanını çok seven bir şairin ismini Gürsu Mahallesinde yaşatmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Böcek, "Milli Eğitim Bakanlığı 7 Kasım 1920'de gazetelere verdiği ilanla bir İstiklal Marşı yarışması açıldığını ve bu marş için büyük miktarda para ödülü verileceğini duyurur. Yarışmaya katılan 724 şiirin hiçbiri istenilen düzeyde olmadığı için kabul edilmez.

Bunun üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi, Mehmet Akif'e başvurur. Akif ise ‘Para için şiir yazamam’ diyerek teklifi reddeder. Bunun üzerine, kendisinin yarışma şartlarının dışında tutulacağı söylenir. Usta Şair Akif, odasına kapanır, o büyük şiirini yazar ve "O şiir artık benim değildir. O, milletimin malıdır. Benim milletime karşı en kıymetli hediyem budur" diyerek İstiklal Marşı´nı Türk Milleti´ne armağan eder. Bizde vatanını seven böyle bir şairin ismini, yeni yapılan parkımıza vermekten büyük mutluluk duyduk" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?