1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yeni Türkü Antalya'yı salladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘Yeni Türkü’ konserinde, Antalyalılar doyasıya eğlendi.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen konserde, Yeni Türkü, Yat Limanı’nda sahne aldı. Konserde Yeni Türkü, sahne dizaynı verilmiş bir yatta şarkı ve türkülerini seslendirirken, müzikseverler de karadan konseri dinledi.

Konser öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Kabotaj Bayramı’nın önemine değinerek, bu bayramın da diğer bayramlar gibi coşkulu kutlama istediğinin halktan geldiğini söyledi. Aktekin, konserin Kabotaj Bayramı’na yakışır şekilde olması için sahne olarak bir teknenin hazırlandığını belirtti.

Yeni Türkü solisti Derya Köroğlu da, Kabotaj Bayramı’nın tarihinin Lozan Anlaşması’na dayandığını belirtti. Köroğlu, denizlerde Türkiye’nin bağımsızlığını ilan ettiği Kabotaj Bayramı’nı çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Vira vira yaşasın denizlere diyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 15:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?