21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yerel yönetimler Antalya'da buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği ve ANFAŞ işbirliği ile Antalya EXPO Center’da, "Kent Sempozyumu - Belediye ve Kamu Hizmetleri Fuarı" düzenleniyor.

Başkan Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak ve Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ile birlikte konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin dört bir yanından toplam 3 bin 225 belediyenin yöneticilerinin Kent Sempozyumu ve Belediye-Kamu Hizmetleri Fuarı için Antalya’ya davet edildiğini belirten Türel, 200’ü aşkın yöneticiyi Antalya’da ağırlayacaklarını kaydetti.

Türel; "Fuar ve sempozyum yerel yönetimlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının projelerini geliştirebilmek üzere ihtiyaç duydukları her türlü ürün ve hizmet sunan firmalarla aynı çatı altında buluşmalarını sağlayacak" dedi. Başkan Türel şunları söyledi:

"Toplu taşıma araçları, iş makineleri, ambulans, itfaiye aracı üreticilerinden bilgisayar teknolojilerine, kimyevi analiz, araştırma araç ve gereçlerinden peyzaj ve çevre mimarisi elemanlarına kadar farklı pek çok hizmeti ve ürünü sunan firmalar bu fuarda yer alacak. Belediyelerin, ihtiyaçları doğrultusunda, sektörlerinde öne çıkmış bir çok firma ile tanışmasının ve fuarda bu firmalar arasında yaratılan rekabet atmosferinin büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum."

Fuar çerçevesinde gerçekleştirilecek sempozyumun önemine değinen Türel "Hükümetten yerel yönetimlere, sivil toplum örgütlerinden üniversitelere birçok farklı kesimden kişinin katılımlarıyla düzenlenecek sempozyumda AB’ye tam üyelik yolunda yerel yönetimlerin rolü, AB’den sağlanabilecek fonlar, markalaşma ve turizm konularında hepimiz daha çok bilgi sahibi olacağız. Ayrıca bu sempozyumun finans, planlama, konut, deprem, sağlıklı kentleşme ve çevre konularında da yerel yönetimlere büyük desteği olacağını, fikir alış verişine imkan tanıyan bir platform yaratacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Başkan Türel, sempozyumun birinci günü Avrupa Birliği ile ilgili konuların ele alınacağını kaydederek şunları ifade etti:

"Sempozyumun ikinci günü ise Kent veTurizm, Belediyeler ve Özel Sektör İşbirliği, Kentlerin Markalaşmasında Yerel Yönetimlerin Rolü ve Kent Konseyleri ve Yönetişim konuları yetkili yönetici ve akademisyen tarafından tartışılacak. Sempozyum çerçevesinde Turizm bakanımız bizlerle olacaklar. AB Genel Sekreterliği Ekonomik İşler Daire Başkanından Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisine, TOBB Başkanından Arçelik A.Ş. Genel Müdürü’ne bir çok önemli isim bilgilerini bizlerle paylaşacak."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 12:51:24
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 12:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?