22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yerel Yönetimler Eğitim Semineri Antalya'da başladı

Seminere, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İçişleri Bakanlığı Kontrolörleri, uzmanlar, eğitimciler ve bazı belediye çalışanları katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Menderes Türel, yerel hizmetlerin, kapsamı ve niteliği bakımından kamu hizmetleri içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu ve mutlak başarı beklendiğini söyledi. Türel, "Kamu ve yerel yönetimlerimizin insan kaynaklarının niteliği özel sektör düzeyinin ilerisinde olmalıdır. Gelişmiş ülkelerde konusunda uzmanlaşmış kişiler kamu yönetimine transfer olurken; ülkemizde kamuda gelişen nitelikli kişiler özel sektöre geçmektedir. Bu doğru bir çizgi değildir. Yerel idarelerde görev alan her kademedeki arkadaşımızın çağın yarattığı bilimsel ve teknolojik süreci takip etmeleri, devamlı bilgilerini tazelemeleri, kendileri ve çevresi için son derece önemlidir. Ayrıca böyle bir çalışma bu alanda gelişmiş insan kaynağını da arttıracaktır" dedi.

Belediye çalışanlarının özlük haklarının, merkezi idare personelinin gerisinde olduğuna dikkat çeken Türel, "Tüm hizmetlerin planlama ve yaşama geçirilmesi sürecinde belediye çalışanlarının her aşamada verdikleri emek, her türlü takdirin üstündedir. Bugün belediyemizde görev alan çalışanlarımızın özlük haklarının, merkezi idare personelinin gerisinde olduğunu biliyoruz. Aslında yerel yönetim görevlilerinin özlük durumlarının daha iyi olması gerekir. Yeni Kamu Yönetimi Temel Kanunu ve bu kapsamda gündemde bulunan Yerel Yönetim Yasaları çerçevesinde idarelerimizin yeniden yapılanması, hizmet etme dinamiğimizi arttıracağı gibi çalışanlarımızın özlük durumlarını da geliştirecektir" şeklinde konuştu.

Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneği Başkanı Adem Ceylan ise toplumun yerel yönetimlerden, kaynakların etkili kullanılması ve demokratik bir yönetim sisteminin yaşama geçirilmesi konusunda iki önemli beklentisi olduğuna dikkat çekerek, "Kalkınma çabaları ve kamu hizmetlerinin sunulması aşırı merkeziyetçi bir yönetim sistemi ile devam ettirilmeye çalışılıyor. Halbuki merkeziyetçilik, hizmetlerin aksamasına sebep olup, sermayenin de verimini azaltmaktadır" diye konuştu

iha-antalya
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 14:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?