7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yerli turist Alanya'yı tercih ediyor

Türk turizminin gözde tatil merkezlerinden Alanya'da yerli turist patlaması yaşanıyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde 22 Temmuz seçimlerinin ardından yerli turist pazarında hareketlilik başladı.

Seçimlerden önce rezervasyon yapılan otellerin odaları tamamen doldu. Alanya'nın Oba Beldesi Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan, Alanya merkezde yüzde 95'i bulan doluluk oranı yakaladıklarını belirterek "Avrupalı ve Türk turistlerin aynı zaman içinde tatil yapması doluluk oranını artırdı. Apart oteller Eylül sonuna kadar dolu. Büyük otellerde Kasım ayı sonuna kadar yerli ve yabancıları ağırlayacağız. Alanya'da bu yaz yerli turiste Avrupalı turiste gösterilen cazip fiyat imkanı sunulması diğer tatil yörelerine göre tercihi olumlu etkiledi" dedi.


Bozdoğan, yeni hükümetten turizm politikalarını gözden geçirip vergiler konusunu öncelikle ele almaları gerektiğini hatırlatarak, Turizm Bakanının Antalya'dan seçilmesini arzu ettiklerini söyledi.


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Müfit Kaptanoğlu da, seçimlerden sonra yüzde 40 üzerinde artış olduğunu belirterek "İç turizm bu yıl çok iyi. Alanya son yıllarda iç turizmde yaptığı tanıtımla tercih noktası oldu. Son birkaç yıl içinde yapılan tanıtım çalışmaları sonucunda bu hareketlilik yaşanmaya başladı" diye konuştu.


Kaptanoğlu, 22 Temmuz seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan AKP'nin 60'ncı hükümet döneminde turizmi öncelikle konular içine alması gerektiğini belirterek, "Turizmin ÖTV konusunda sıkıntılar var, tek başına büyük bir oy oranı ile kurulacak hükümetten turizmcilerin çok büyük beklentileri var. Yeni hükümeti turizme ısınmış olarak görmek istiyoruz. Alanyalı turizmciler olarak Antalya'nın turizm bakanı ihtiyacı var" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 16:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?