21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yerli turiste 'bayram' çağrısı

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması, turizmcinin iştahını kabarttı.

Alanya'da bulunan otel işletmecileri otellerin şimdiden yüzde 70 dolu olduğuna dikkat çekerek, "Bayramda tatil yapmak isteyen yerli vatandaşlarımız ellerini çabuk tutup şimdiden rezervasyonlarını yaptırsınlar" dediler.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanması, ilçede bulunan turizmcileri harekete geçirdi. Bünyesinde 50 otel bulunduran Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, Damlataş ve Klepotra Plajı bölgesinde bulunan otellerin çoğunun yüzde yüz kapasite ile çalıştığına dikkat çekerek, "Çok az sayıda otelimiz yüzde 50 dolu. Ramazan Bayramı bildiğiniz gibi sezonun devam ettiği bir aya rastladı. Bayramın 9 güne çıkartılması, haliyle yerli turizmi canlandıracak. Karar yeni açıklandı ama şimdiden telefon ve internet yolu ile rezervasyonlar ayrılmaya başlandı. Benim yerli turiste tavsiyem Alanya bölgesine gelecek olan tatilcilerin şimdiden rezenvasyonlarını yaptırmaları. Aksi taktirde yer bulmaları çok zor olacak" dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Oba Beldesi Turizmci İşletmeleri Derneği Başkanı Hızır Bozdoğan, yerli turistlerin çoğunlukta eğlence amaçlı bayram tatiline çıktıklarını söyleyerek, "Bu nedenle sanatçısı ve programı olan otelleri tercih ediyorlar. Bu otellerde Antalya bölgesinde Kemer, Belek ve Side'de. Alanya'ya ise eğlenmek yerine tatilde dinlenmeyi tercih eden kişiler geliyor. Şu anda bir çok otel Ekim ayına kadar dolu. Diğer oteller ise yarı yarıya dolu. Bu nedenle bayram tatilini Alanya'da geçirmek isteyen vatandaşlarımızın erken rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 22:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?