7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeşil kuşak Ocak'ta bitiyor

Kepez Belediyesi’nin, hurdacı işgalini kaldırdığı Toptancı Hali’ne giden yolu çevresindeki 20 dönümden oluşan yeşil kuşak projesinin 1. kısmının 2008 Ocak ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Bir dönem hurdacı kirliliği nedeniyle Antalya’nın ayıbı olan, her gün yüzlerce yerli ve yabancı iş adamının ziyaret ettiği, Toptancı Hal yolu çevresi, artık turizmin başkentine yakışır hale geliyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan parkın, 2008 Ocak ayında bitirilmesi hedefleniyor. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 20 dönümlük alandan oluşan yeşil kuşak projesinde devam eden inşaat çalışmalarını denetledi.

Başkan Öner, yeşil kuşak projesiyle, hurdacı işgalinden temizlenen Toptancı Hal yolu çevresine, Antalya’nın turizm imajına yakışır bir kimlik kazandıracaklarını söyledi. Kepez Belediyesi’nin kendi imkanları ile yaptığı 20 dönümlük parkın 2008 Ocak ayında bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Öner, “Göreve gelir gelmez Fabrikalar Mahallesi’ndeki kamyon garajını nasıl kaldırdıysak, aynı kararlılıkla Toptancı Hal yolu çevresindeki, yeşil alan üzerindeki hurdacıları ve ruhsatsız ticari işletmeleri kaldırdık. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı iş adamının ziyaret ettiği Toptancı Hal yolu çevresi’ni güzelleştirecek olan yeşil kuşak projesinin 1. kısmını başlattık. Yürüyüş yollarıyla, süs havuzlarıyla, spor alanıyla, çocuk oyun parkıyla, yeşillendirmesiyle Toptancı Hal Yolu, artık Antalya’nın yüz akı olacak.” dedi.

Başkan Öner, 20 dönümden oluşan yeşil kuşak çalışmasıyla Düdenbaşı ve Göksu Mahalleleri’nin park ihtiyacının da karşılanacağını ifade etti. Bir dönem haldeki komisyoncuların yüzünü kızartan hurdacıların bulunduğu alanı güzelleştirecek olan parkın içerisinde, yürüyüş ve koşu yolları, süs havuzu, oturma alanları, kafeterya ve spor aletleri, spor sahaları ve çocuk oyun alanları yer alacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?