21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeşilbayır Belediyesi'nden tarihi proje

Antalya merkeze bağlı Yeşilbayır Belediyesi tarihi bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İlk kazmanın vurulduğu 2 bin 670 metre uzunluğundaki Atatürk Caddesi’nin Yeşilbayır-Antalya istikameti trafiğe tamamen kapatılırken geliş ve gidişler tek şerit üzerinden sağlanıyor.

Belediye Başkanı Hasan Akalın’ın büyük bir önem verdiği Atatürk Caddesi’ndeki çalışmalar tamamlandığında Belde, Avrupa standartlarında çağdaş ve modern bir yola kavuşmuş olacak.

Yol trafiğe kapatılmadan önce Belediye Zabıta ekiplerinin gözetiminde yüklenici firma tarafından trafik levhaları yerleştirildi. Açık olan tek şerit ikiye bölündü ve ortaya da trafik işaretlerinin yanı sıra yol boyunca gerilmiş ipe güvenlik bandı eklenerek araç sürücülerinin daha dikkatli olması sağlandı.

Bu yöntem Antalya’da ilk defa Yeşilbayır Beldesi’nde uygulanırken yolun denetim ve kontrolünden sorumlu İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik Timleri de bu çalışmayı araç sürücüleri gibi başarılı bulup uzun uzun incelediler. Araç sürücüleri de Yeşilbayır Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu sistemin tüm alt yapı çalışmalarında örnek olması gerektiği mesajını verdiler.

Alt ve üst yapısıyla adeta yeniden inşa edilen Yeşilbayır Beldesi 40-50 yıl sonrasının projelerine imza atarken Atatürk Bulvarı’nda başlatılan çalışmalar bölgenin gurur kaynağı oldu.

Atatürk Caddesi’ne yeni bir kimlik kazandıracak ve Belde’nin çehresini tamamen değiştirecek alt yapı çalışmaları içerisinde; yağmursuyu, kanalizasyon, Merkezi Güvenlik Sistemi (MOBESE), peyzaj, aydınlatma, elektrik hatlarının yeraltına alınması, içme suyu şebekesi ve doğal gaz boru hattı döşendikten sonra cadde asfaltlanıp sinyalizasyona sistemine geçecek. Bütün bu çalışmaların tek seferde yapılıp bitirilecek olması ise yerel yönetimin nasıl olması gerektiğinin ip uçlarını veriyor.

Bir taraftan ağır iş makinalarının diğer taraftan da günlük hayatın devam ettiği Yeşilbayır’da yol kenarlarına yerleştirilen büyük tabelalar sayesinde yerli yada yabancı vatandaşlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken anons sistemiyle de hem sürücüler hem de vatandaşlar sık sık uyarılıyor. Yeni yasa ile Döşemealtı İlçesi’nin mahallesi olarak kalmasına karar verilen Yeşilbayır’ın en büyük caddesinin tamamlanmasıyla birlikte Antalya-Yeşilbayır ve diğer beldeleri birleştiren bu yol, gündüz ayrı gece ayrı güzellikte olacak.

Çevre düzenlemesiyle olduğu kadar farklı noktalara yerleştirilecek 92 kamera ile vatandaşın can ve mal güvenliği de 24 saat boyunca korunacak. Caddenin ışıklandırması ise Ankara-Esenboğa havaalanı yolundaki gibi görkemli olacak.
Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, projelerin bitmesiyle birlikte Belde’nin yeni cazibe merkezi olacağı mesajını verdi.

Akalın, “Ekip arkadaşlarımla birlikte gece, gündüz demeden proje üretip en iyisini en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Amacımız Yeşilbayır’ı alt yapısıyla, üst yapısıyla kusursuz hale getirip halkımızın hizmetine sunmaktır. 4 Ay da tamamlamayı hedeflediğimiz Atatürk Bulvarı’ndaki çok yönlü çalışmamız bittiğinde Yeşilbayır gerçekten de bir başka güzel dedirtmek istiyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?