21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeşilbayır'a doğalgaz geliyor!

Antalya’nın Yeşilbayır Beldesinde imkansız gibi görünen ve 2008 yılı yatırım programında olmayan doğalgaz çalışmalarını 1 yıl öne aldırıp yaklaşık 10 günde 9 bin metre hat döşendi. Doğalgaz dahil bütün planlamalar tek seferde bitirileceği için cadde ve sokaklar sık sık kazılıp vatandaş mağdur edilmeyecek.

Olimposgaz ekibi tarafından günde ortalama 600 ile 700 metre arasında kazı ve hat döşemesi yapılırken 13 Ekim’den buyana yaklaşık 15 cadde ve sokakta 9 bin metre hat döşendi. Yeşilbayır’ın tamamına dağıtılacak doğalgaz hattının evsel bağlantı dahil toplam 30 kilometreyi bulacağı bildirildi. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalarda ana artelde 63 milimetrelik evsel bağlantılara ise; 20 ve 32 milimetrelik servis hattı döşeniyor.

Çalışmaları Energaz Akdeniz Bölge Direktörü Mahmut Raci Özkesen ile birlikte inceleyen Harita ve Kadastro Mühendisi olan Başkan Hasan Akalın zaman zaman takeometre cihazının başına geçerek ölçümleri kontrol etti.

Planda olmamasına rağmen Yeşilbayır’a öncelik vermelerinin nedenini açıklayan Mahmut Raci Özkesen, “Olimposgaz’ın 2008 yılı yatırım programında olmadığı halde, Yeşilbayır Belediye Başkanı Sayın Hasan Akalın’ın çok haklı olarak büyük maliyetlerle yapılan üst yapının tekrar bozulmaması için doğal gaz çalışmalarının da bir an önce yapılması konusundaki isteğini değerlendirdik. Bu bölgeye en erken bir yıl sonra gaz verebileceğimiz halde Yeşilbayır’ı öne aldık. Alt yapı çalışması konusunda iki farklı kurumun eşgüdüm içinde ve sahada birbirine destek vermesi konusunda da örnek bir çalışma gösterdik” dedi.

Bölgede yeni projeleri birer birer hayata geçiren Başkan Hasan Akalın, doğalgaz çalışmalarının en geç 2008 yılı Kasım ayı sonu itibariyle biteceğinin müjdesini verdi.

Akalın, “Bilindiği gibi Yeşilbayır’ın tamamında çeşitli projeler uygulanmakta ve bu nedenle de bölgemiz adeta büyük bir şantiyeye dönüşmüş durumdadır. Bu yoğunluğun en önemli nedeni alt ve üst yapıyı koordineli bir şekilde aynı anda yapıyor olmamızdan kaynaklanıyor. Bütün bu çalışmaları bir seferde bitirmek istiyoruz, bunun içinde planda olmamasına rağmen doğalgaz hattını da ikili görüşmelerimiz neticesinde öne aldırıp startını verdik” diye konuştu.

Gerek doğalgaz ve gerekse diğer alt yapı çalışmalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den büyük destek gördüğünü sözlerine ekleyen Başkan Akalın, “halkım adına şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Başta Atatürk Bulvarı olmak üzere Yeşilbayır’ın dört bir yanında devam eden kanalizasyon, yağmursuyu drenaj hattı, elektrik ve telefon hatlarının yeraltına alınması, içme suyu hattı, MOBESE, asfalt, kaldırım ve peyzaj çalışmaları ile doğalgaz hattının aynı anda bitirilmesiyle cadde ve sokaklar gereksiz yere kazılmaktan kurtulacağı gibi devletin kaynakları da boş yere harcanmaktan kurtarılmış olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 09:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?