21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yeşilbayır'da Ramazan Şenliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yeşilbayır Beldesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Şenliklerinin ilki rekor katılımla kutlandı.

Şenliklerin ikincisi 12 Eylül Cuma, üçüncüsü ise 18 Eylül Perşembe yapılacak.

Yeşilbayır Beldesinde gerçekleştirilen ‘Ramazan Şenlikleri’ binlerce sanatseveri bir araya getirdi. Başta Belediye Başkanı Hasan Akalın, Meclis Üyeleri, mahalle ve köy muhtarları olmak üzere binlerce vatandaşın büyük bir keyifle izlediği Ramazan Şenliklerinin ilki görsel ve sanatsal yönüyle izleyicilerden tam not aldı.

Gösteriler öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Akalın, “Ramazan ayının hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in katkılarıyla düzenlenen ve toplam 3 hafta devam edecek şenliklerimize bütün bölge halkımızı davet ediyorum” dedi.

Gelişen ve değişen Yeşilbayır’ın örnek projeleri arasında yer alan Atatürk Kültür Parkı içindeki Bin 200 kişilik anfi tiyatro da yapılan şenlikler Aşuk-Maşuk oyunu ile start aldı. Ardından sahnelenen meşhur Hacivat-Karagöz isimli gölge oyunu büyük, küçük herkesi doyasıya eğlendirdi. Şenliklere renk katan Orta Oyunu da sahne kostümü ve sanatçıların başarılı sunumuyla geceye damgasını vurdu. Şenliklerin sonun da ise sabırsızlıkla beklenen Tasavvuf Musikisi ve Semazen gösterisi nefesleri kesti.

Bu yıl ilk defa düzenlenen ve geçtiğimiz Perşembe günü başlayıp önümüzdeki Cuma ve gelecek Perşembe günü farklı etkinliklerle kutlanacak Yeşilbayır Ramazan Şenliklerinin adresi yine Atatürk Kültür Parkı olacak. Şenlik öncesi park içerisine kurulup başta çocuklar olmak üzere herkese ücretsiz dağıtılan patlamış mısır ve pamuk şekeri büyükler için mini bir nostalji, çocuklar için de sıra kapma yarışına döndü. Parkın içini süsleyen ve bilgisayar aracılığıyla çalışan rengarenk lambalar ve su fiskiyelerinden çıkan suyun dansı görülmeye değer güzellikteydi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?