1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yeşilbayır'ın Hyde Park’ı

Antalya’nın Yeşilbayır Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Parkı, İngiltere’nin Londra şehrinde ki dünyaca ünlü Hyde Park’ı aratmıyor. İçerisinde her türlü sosyal ve kültürel alanların olduğu Park, Döşemealtı İlçesi’nin yeni yaşam alanı olarak gösteriliyor.

Döşemealtı ilçesindeki Yeşilbayır Belediyesi hizmet binasının hemen yan tarafına yaptırılıp hizmete açılan Atatürk Kültür Parkı gece ayrı gündüz ayrı güzel. 2008 yılı Yaz ayı içerisinde rekor sürede tamamlanarak hizmete giren Kültür Parkı, farklı mimarisi ve çok yönlü projesiyle dikkat çekiyor. 5 bin 550 metrekare alan üzerine kurulu parka her biri özel yapım 4 ayrı kapıdan giriliyor.

Selçuklu ve Osmanlı dönemini yansıtan mimarisi, saat kulesi, ışıklı ve müzikli su gösteri havuzları, oturma alanları, çeşmesi ve kafeteryasıyla hem Yeşilbayır hem de Döşemealtı İlçesi’nin sosyal ve kültür merkezi olmaya aday gösterilen Atatürk Parkı’nda yaklaşık bin kişilik bir de anfi tiyatrosu bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında çevre aydınlatması, umumi tuvalet ve Anıt tören alanı gibi ayrıntılara da yer verildi.

Belde’nin doğru ve planlı yatırımlarla sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda sürekli kendini yenilediğini söyleyen AK Parti Döşemealtı İlçe Belediye Başkan Adayı ve Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, hizmet yarışının İlçe genelinde de artarak devam edeceğini söyledi.

Başkan Akalın, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da, ziyarete gelen misafirlerimizin de memnun olabileceği, aradığı her türlü yaşam alanlarını bulabileceği bir anlayış içerisindeyiz. Atatürk Kültür Parkı projesinin de bu beklentilere cevap verebilecek niteliklerde olmasına özen gösterdik” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 11:46:57
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 19:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?