1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yetenek sınavları başladı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları başladı.
Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi 2009-2010 yılı yetenek sınavlarının başladığı ve 20 Ağustos'ta sona ereceği bildirdi. Fakültede sanat ve tasarım alanındaki sınavlar 19 Ağustos'ta, müzik bölümü sınavları ise 21 Ağustos'ta sona erecek. Sanat ve tasarım alanındaki sınavlar iki aşamada tamamlanacağı bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan yazılı açıklamada sanat ve tasarım sınavının birinci aşamasında öğrencilerin aynı sınava alınacağı,belli bir konuda çizim yaptırılarak sanat ve tasarım yetenekleri ölçüleceği, ikinci aşamada ise öğrencilerin başvuruda bulundukları alanlara ilişkin, yine sanat ve tasarım alanındaki bilgilerinin ölçüleceği bildirildi. Sınav sonuçlarının ise aynı gün açıklanacağı belirtildi.


Yazılı açıklamada sınavların tarafsız olarak değerlendirilmesi için Çukurova Üniversitesi'nden bir iç mimar, Hacettepe Üniversitesi'nden bir ressam, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden bir seramik sanatçısı ve Uludağ Üniversitesi'nden bir müzik sanatçısı olmak üzere alanında uzman bir profesör, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden ressam bir doçent, yine aynı üniversiteden müzikçi bir Yrd. Doç. ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'ndan bir sanatçı tarafından yapılacağı bildirildi.
Bu yılki sınavlarda İç Mimari ve Çevre Tasarım Bölümü için 307, Grafik Bölümü için 204, Resim Bölümü için 151, Seramik Bölümü için 70, Fotoğraf Bölümü için 69, Heykel Bölümü için 43, Müzik Bölümü için de 140 başvuru yapıldığı öğrenildi.
Resim Bölümü'ne 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 27, Heykel Bölümü'ne 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 17, Grafik Bölümü'ne 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 27, Seramik Bölümü'ne 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 27, İç Mimari ve Çevre Tasarım Bölümü'ne 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 32, Fotoğraf Bölümü'ne 1'i yabancı uyruklu olmak üzere 16, Müzik Bölümü'ne 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 27 öğrenci alınacağı açıklandı

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 20:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?