21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

YİBO'dan Ağrı'ya kırtasiye yardımı

Korkuteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 3-A sınıfı öğrencileri, Sınıftan ve okul öğrencilerinden topladıkları 3 koli kırtasiye ve giysi malzemelerini Ağrı’nın Aşağı Ağadeve İlköğretim okulundaki ihtiyacı olan kardeşlerine gönderdiler.


Korkuteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 3-A sınıfındaki öğrencileri Melike Çopkur, Oguzhan Madenci, İbrahim Yılmaz, Ceren Arkangil ve Gülsüm Nida Durmaz'dan oluşan öğrenci grubunun öncülüğünde oluşan 3/A sınıfı öğrencileri, yaptığı uygulamada toplam 3 koli kırtasiye ve giyecek malzemesi toplandı.

Öğrenciler toplanan 3 koli malzemeyi kargo aracılığı ile Ağrı'nın Aşağı Ağadeve köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine gönderdiler. Sınıf öğretmeni Fatih Traş'ın 13 yıl önce Ağrı'ya bağlı Aşağı Ağadeve köyü İlköğretim okulunda görev yapması ve ihtiyacı olduğu için bu tür uygulama ile yardım yapıldığı öğrenildi.


Korkuteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 3-A sınıfındaki öğrencileri Melike Çopkur, Oguzhan Madenci, İbrahim Yılmaz, Ceren Arkangil ve Gülsüm Nida Durmaz, "bundan sonra bu tür uygulamalara devam edeceklerini belirterek, "Ağrı'da bulunan okulu tesadüf eseri keşfetmedik.

Şu anki öğretmenimiz daha önce orada görev yapmış. Bizlere oradaki öğrencilerin ne tür yokluklar içerisinde okumaya çalıştıklarını anlattı. Biz de bu tür bir kampanya düzenleyerek onlara bir nebze olsun yardımcı olmaya çalıştık. Bunu şimdi 3-A sınıfı öğrencileri olarak yapmaya çalıştık. Ama ileride tüm okul, daha sonra tüm ilçe olarak bu kampanyayı yaygınlaştırmayı ve ihtiyacı olan kardeşlerimize küçükte olsa yardımlar göndererek katkıda bulunmak istiyoruz" şeklinde konuştular.


Korkuteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) müdürü Doğan Killi, "Her öğrencimizin elinden tutmak, onları daha iyi bir geleceğe götürmek görevimizdir. Öğrencilerimizin bu tür uygulamalarına diğer okuldaki öğrencilere de örnek olmasını ve bu tür yardımların yaygınlaştırılması bekliyorum" dedi

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 12:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?