21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yıkılan cami yeniden yapıldı

MİNARESİ YIKILAN CAMİ YENİDEN YAPILDI

Geçtiğimiz yıl kiriş ve kolonlarında meydana gelen çatlaklar dolayısı ile Antalya'nın Aksu ilçesinde belediye tarafından yıkılan cami yeniden inşa edildi.

Aksu'nun Pınarlı mahallesinde 1995 yılında dernek tarafından yaptırılan ancak kolon ve kirişleri patlayan cami, Aksu Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden inşa edildi. Üç kattan oluşan ve yaklaşık iki bin beş yüz kişi kapasiteli olan cami, Aksu Güzelleştirme Derneği öncülüğünde Aksu Belediyesi'nin destekleri ile yapıldı.

Ramazan ayına yetişmesi için çift vardiyeli olarak çalışmanın sürdüğü caminin zemin katı kurs merkezi, birinci katı ve ikinci katı cami olarak kullanılacak. Bir ana kubbe ve iki küçük kubbeden oluşan cami nin içerisi çini kaplama, dışarısı ise taş kaplamadan oluşuyor.

Çok sayıda hayır severin destek verdiği camide incelemelerde bulunan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Başkan Yardımcısı Hasan Çetin ve Dernek Başkanı Hüseyin Yılmaz desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti. Başkan Yıldırım emeği geçenlere Aksu halkı adına teşekkür etti.

MİNARESİ YIKILAN CAMİ YENİDEN YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 15:54:03
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 16:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?