21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yıkıma yogalı tepki

Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Köyü Çıralı sahilinde dört işletmeyle ilgili yıkım kararına tepki gösteren bir grup, yol üzerinde yoga yaparak kararı protesto etti.

Kemer’in Ulupınar Köyü Çıralı sahilinde kaçak yapıldığı belirlenen ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün girişimiyle mahkemece tahliye ve yıkım kararı alınan 4 işletmenin yıkım çalışmalarına bugün devam edildi. Sabah erken saatlerde bölgeye gelen iş makinelerini protesto için yıkımın yapılacağı işletmelerden birinin önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer vatandaşlardan oluşan grup, yola kilim sererek yoga yapmaya başladı. Yaklaşık bir saat yoga yapan grup yolu trafiğe kapattı, daha sonra yolu trafiğe açan vatandaşlar bölgeden ayrıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri ve jandarma yetkilileriyle görüşen işletme sahipleri, malzemelerini zarar verilmeden almak için yıkımı kendilerinin gerçekleştirmek istediğini söyledi. İşletme sahipleri daha sonra yıkım işlemlerine başladı.

Dün yaşanan jandarma ve vatandaşların arasında çıkan arbedede ortada kalan yedi aylık hamile Ceyhan Köşk, eşinin tartaklandığını gördüğünde kötü olduğunu belirterek, “Ortadakileri ve eşimi yerde sürüklemeleri hiç hoş olmadı. Olayda biraz korktum.Ben hamile olduğum için bana zor kullanmadılar. Bir komutan geldi bunu da alın sorumluluk benim dediğinde biraz korktum. Kimse bana zarar vermedi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 10:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?