1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yılın sürücüsü bir kadın!

Antalya’nın Korkuteli ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik haftası nedeniyle geleneksel hale getirdiği trafikte yılın en iyi sürücü ödülünü ilk kez bir bayan sürücüye verdi.

Korkuteli Emniyet Müdürlüğü lokalinde düzenlenen törene Korkuteli Emniyet Müdürü Salih Ayas, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amiri Vatan Zafer Koçak, Trafik Bölge İstasyon Amiri Mehmet Ünal, Asayiş Büro amiri komiser Bekir Önsal, polisler ve 2009 Yılının ''En iyi Sürücü'' ödülünü hak eden Mimar Hatice Şahin Türk katıldı.

Korkuteli Emniyet Müdürü Salih Ayas, “Trafikten görevli arkadaşlarımız uzun araştırma ve incelemelerden sonra bugüne kadar hata yapmamış, kaza yapmamış ve yayaları görmüş ve hiç ceza yememiş ilçede sadece bu bayan sürücümüzü ödüllendirmek istedik. Kendisine verdiğimiz trafikte yılın en iyi sürücü ödülü trafiğe çıkıp ta hata yapmayan kurallara uyanların da temsilcisi olacaktır” dedi.

Ülkemizde meydana gelen kazaları hatırlatan Ayas, “trafik kazalarının çoğunluğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Kazalar milli bütçemizi zorladığı gibi mal kaybı yanısıra insan hayatının canını yakıyor. Türk polisi olarak insan hayatı maddi ve maneviyat kaybını düşünerek sürücülerimizin trafik kurallarına uymasını istiyorum. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazaları yüzünden hayatını kaybetmekte, binlercesi de sakat kalmaktadır. Trafik canavarı ile mücadele etmenin tek yolu trafik kurallarına uymaktır. Trafik ayrıca bir kültürdür. Uymadığımız zaman sonucunda çeşitli faturalar ile karşılaşıyoruz. Trafik kurallarına riayet edelim. Trafik eğitimi zayıf ve kurullara uymamayı alışkanlık haline getiren insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Ülkemizde trafik kazalarına engel olmak ve halkımıza trafik bilincini aşılamak için her yıl Mayıs ayının ilk haftası trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Bizler sizlere yaptığımız denetim ve kontrollerdeki amaç ceza yazmak değil. İlçe Emniyet Müdürlüğü sınırlarında 2008 yılında ilk dört ayda 50 adet trafik kazası raporu alınırken yetersiz imkanlarda olsa yapılan denetim ve kontroller sonucu 2009 yılını ilk dört ayında ise 29 kaza ya düştü. Bu aslında hiç olmamalıydı. Esas amaç insan hayatı o kadar ucuz değil hayatınız kurallara uymakla kazanırsız can ve mal kaybınız olmaz.”

Yılın en iyi sürücü ödülünü Emniyet Müdürü Salih Ayas'tan alan Mimar Hatice Şahin, Türk “Sürücü ehliyetini 2001 yılında aldım. İlk trafiğe Korkuteli ilçesinde çıktım. Bu güne kadar bir çok polisimiz durdurdu ancak seyir halinde iken bana verilen ve kendimi güvende hissettiğim 90 kilometreyi geçmedim. 100 kilometre hızla varış istikameti 10 dakika geç olur. Ama insan hayatı ucuz değil. Özellikle tek dileğim alkol alan sürücü trafiğe çıkmasın. Maddiyata ve maneviyat değer verin trafik kurallarına uyalım. Bana bu ödülü layık görenlere de teşekkür ediyorum. Arabamı 5. fites’e bile atmadım. Ana yolda en fazla 80-90 hız limiti yaparım” dedi.
İlçe emniyet müdürlüğü Trafik haftası nedeniyle Perşembe günü Motosikletler üzerinde bir uygulama yapılacak ve ehliyetli, plakalı sürücülere Emniyet müdürlüğü tarafından kask hediye edilecek.

Cuma Günü İlçe Gempa önünden Cumhuriyet meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Cuma namazında Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de Cuma hutbesinde trafik haftası işlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 22:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?