1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yıllara meydan okuyor

104 YAŞINDAKİ NEFSE NİNE YILLARA MEYDAN OKUYOR

Kemer ilçesinin en yaşlıları arasında yer alan 104 yaşındaki Nefse Saygan, yıllara adeta meydan okuyor.

Kemer'in Kuzdere Mahallesinde Körler Sülalesinin en yaşlı ferdi olarak yaşamını sürdüren Nefse Saygan, hayatını daha çok yatakta geçirirken zaman zaman ayağa kalkarak bakıcılarının, çocukları ve torunlarının yardımları ile hayatına devam ediyor.

Bir gözünü küçükken kaybeden Nefse Saygan'ın eskileri ve özellikle eski Kemer'i anlatması heyecanla karşılanıyor. Torununun torununu gören Nefse Saygan, kurban bayramına yaklaşırken ellerine yaktırdığı kınası ile gelecek yakınlarını beklediğini söyledi.

Şimdilerde 100 binleri bulan yatak kapasitesi ile yerli yabancı milyonları konuk eden Kemer'in çok eskilerde bir tarım kenti olduğunu söyleyen Nefse Saygan, şöyle konuştu: "Eskiden Kemer'de çiftçilik yapıyorduk. Eşimi 50 sene önce kaybettim, 5 çocuğum oldu. Şimdi onlardan torunlarımı ve onların torununu gördüm. Allah bize ömür verdi yaşadık ve yaşıyoruz. Eskiden buralar ormanlıktı. Zaman zaman Kemer'in içine gider gelirdik."

Eskiden Kemer'e çok yağmur yağdığını anlatan Saygan, şunları söyledi: "Burada çok yağmur yağardı. Çok sel oldu buralarda. Savaş zamanlarını gördüm ben. Yokluk gördüm. O zamanlar kötüydü. Şimdi güzel günler. Bu günlerim kıymetini bilmek lazım."

104 YAŞINDAKİ NEFSE NİNE YILLARA MEYDAN OKUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 11:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?