1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yılmaz Ateş Antalya'ya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ergenekon operasyonunun uydurma olduğunu söyledi.

Antalya'nın Elmalı ilçesi Tekke köyünde dün aşure gününe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, bugün, Antalya Milletvekilleri Tayfur Suner, Osman Kaptan, Atilla Emek ve Hüsnü Çöllü, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Başkanı Ömer Melli ve parti teşkilatı yöneticileriyle bir araya geldi.

İlk olarak gündemdeki Ergenekon operasyonuna değinen Ateş, şöyle konuştu: "AK Parti, susmayan bilim adamları, sesli düşünen aydınları, bir Ergenekon uydurmasıyla susturuyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, en kalabalık davalardan biri 900'e yakın sendikacının 16 Eylül 1980 yılında gözaltına alınmasıydı. 27 Aralık 1980'de yani arada üç aylık süreç geçtikten sonra iddianame tamamlanmış, hakim karşısına çıkılmıştır. Diğer kalabalık davalardan biri de Milli Selamet Partisi'yle, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1981 yılındaki davasıydı. Burada da 7 ay sonra hakim karşısına çıkıldı. Ergenekon'daki bilim adamları, gazeteciler 19 aydır tutuklu."
Böyle bir hukuk anlayışının askeri dönemde bile yaşanmadığını anlatan Ateş, "Sadece 13 ayda iddianame hazırlandı. Buna karşılık daha suçlarının ne olduğunu bile bilmeden iki kişi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin çetelere hesap sormayacaksa namert olduğunu söyleyen Ateş, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet gazetesini bombalayanlarla, o gazetenin baş yazarını aynı suçla yargılayabiliyorsunuz. İbrahim Şahin'in, zamanında ceza almasını sağlayan o günün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'dur. Hangi mantık ceza verdirenle, alan bir sanığı aynı suç örgütünde üye olabilir. AK Parti'nin amacı, gerçekten çetelerden hesap sormak değil. Bataklığa sürüklenmiş olan iktidarlarını sürdürebilmek için faşist yöntemleri kullanıyorlar."

Türkiye üzerinde bir takım oyunların oynandığını söyleyen Ateş, bir dönem AK Parti'nin bayanların başörtüsüyle oynadığını şimdi ise Ergenekon'un örtüsünü ülke üzerinde kullandığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Ateş, "Kin öyle bir duygudur ki, öç almayla birleşince geri döner sizi bulur. Ergenekon olayı da dönüp, AK Partiyi vuracaktır. Bu bir fiyaskodur" ifadesini kullandı. Ateş, İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenlemeden önce Başbakan Erdoğan'dan vize aldığını iddia etti.

MADIMAK OTELİNİ MÜZE YAPSINLAR

Muharrem ayı içerisinde bulunulmasından dolayı yine Başbakan Erdoğan'ın Alevi açılımlarına devam ettiğini söyleyen Ateş, sözlerini şöyle tamamladı: "Vicdan sahibi olan herkes şunu görüyor. 6 buçuk yıldır iktidardalar. Bu zamana kadar hiçbir şey yapmadılar. 37 kişinin yanarak can verdiği yerde şimdi döner kebabı yapılıyor. Halkımızın sürekli vicdanı kanıyor. Alevi açılımında gerçekten samimiyseler Madımak Oteli'ni müze yaparlar."

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 15:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?