21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yine tahliye çıkmadı!

 

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde Nisan ayında karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan taşlı, sopalı, zincirli ve silahlı kavganın 6'ncı duruşması'nda silahla havaya ateş ederken görüntülenen ve tutuklu tek sanık olan Ömer U.'ya yine tahliye çıkmadı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tek tutuklu Ömer U. ile 44 tutuksuz sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşması 30 dakika sürdü. Alnındaki zülkif dövmesiyle dikkat çeken Ömer U.'un avukatı Ayhan Atasayar, "Ömer olmasaydı, kan akacaktı" diye savunma yaptı.

Ömer U. ise hakkındaki suçlamalar arasında bulunan 'öldürmeye teşebbüs' suçlamasının kaldırılmasını istedi, "9 el ateş ettim bir kişiyi bile yaralamadım" dedi. Mahkeme heyeti, Ömer U.'nun tutukluluk halinin devamına karar verirken
duruşmayı 22 Aralık Pazartesi tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, avukatlardan Nizamettin Sağır; bugünkü duruşmada heyet dosyayı incelemiş. Bugün Ömer U.'dan ek savunma aldı. Ömer U. T.C.'nin 170 maddesi silahla ateş etme suçunu düzenleyen bir madde. Onun için istenilen hapis cazası kanuna göre, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suç. Nihayetinde heyetin aldığı ek savunma bu davada Ömer U.'nun sadece öldürmek amacıyla ateş etmek değil sadece yaralama amacıyla suçunu işlediğine ilişkin bir ihtimalinde olduğu yönündedir. Başından buyana hem Ömer U.'nun hemde diğer sanıkların yaptığı savunmayı teyit eder niteliğindedir. Mahkeme heyetinin aldığı bu karar ile 6 ay ile 3 yıl arasında görülen davada. 9 aydır tutuklu bulanan Ömer U.'nun serbest kalması gerekir" dedi.

Ömer U.'nun avukatı Ayhan Atasayar ise "Asıl önemli olan şey mahkemenin başındaki psikolojik alanın değişmesi. Kamuoyuna yansıyan olay şuydu . Bütün her şey Ömer U.'nun ortaya çıkmasıyla başlamış olan bir intiba vardı. Halbuki Ömer U. bu olaya girmek suretiyle olayların daha da büyümesine engel olmuş bir kişidir. Bu olaylar 6 Nisandan önce 4-5 Nisanda da yaşanmıştır. Bizim mahkemeye yaptığımız savunmamızı tutarlı yönde kabul edilerek, Mahkemenin karanını değiştirme yönünde ayrı bir yasal maddesine yönelmesine neden olmuştur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?