21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yiyecek ve içecek fuarı kapılarını açtı

18. AKDENİZ YİYECEK VE İÇECEK İHTİSAS FUARI KAPILARINI AÇTI

18. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı (ANFAŞ Food Product 2011 Antalya) Expo Center'de açıldı.

Gıda alanında Türkiye'nin en büyük fuarı haline gelen 18. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı, Antalya Expo Center'da açıldı. Antalya Fuarcılık A.Ş (ANFAŞ) tarafından organize edilen fuarda, gıda sektöründe son teknolojiler, uygulamalar ve ürünler görücüye çıktı. Toplam 30 bin metrekare alan üzerine kurulan fuara yerli ve yabancı 415 firma katılıyor. Fuarı yurt içi ve yurt dışından 45 bin civarında sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, bakanlığın gıda sektörünün gelişmesi için yaptığı çalışmaları anlattı. Kadak, dünyada yaşayan 7 milyar insanın 1 milyarının açlıkla mücadele ettiğini belirterek, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara çıkacağını, bu dönemde gıda sektörünün çok daha büyük önem kazanacağını söyledi.

Yasal düzenlemelerin yanı sıra sektöre ciddi desteklemelerin de yapıldığına dikkat çeken Kadak, şöyle konuştu: "Tarıma yapılan destek bundan 7- 8 yıl önce 1,7 milyar TL iken 2010 yılında 6,2 milyar liraya ulaştı. 2011 yılında da 6,2 milyar civarında yeni destekleme yapılacak. Ayrıca, gıda konusunda bakanlığımızın son derece önemli düzenlemeleri oldu. Gerek üretim ve kaliteyi artırmayla ilgili gerek AB ile uyum amacıyla birçok düzenleme yapıldı. Bakanlığımız gıda güvenliği politikası çerçevesinde, AB

muktesebatıyla uyumlu bir mevzuat oluşturmayı hedefliyor. Sürdürülebilir bir gıda denetimi de hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tüketiciye güvenilir gıda arzını sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede 81 il ve ilçe müdürlüklerinde yetkilendirilmiş denetçilerle bu kontrolleri sağlamaya çalışıyoruz. 2010 yılındaki denetimlerde 4 bin 635 denetçi görev yaptı."

Anfaş Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da her yıl gıda imalatı, turizm sektörü ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan fuarın Türk gıda sektörünün en büyük ticari etkinliği haline geldiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, ANFAŞ'ın düzenlediği fuarlarla kış turizmini desteklediğini, bugün açılan fuarın Türkiye'nin en güvenilir en kapsamlı fuarı olduğunu ifade etti. Antalya'nın bu konuda rakipsiz olduğunu belirten Akaydın, fuarın Türkiye'de gıda endüstrisinin hangi noktaya geldiğini göstermesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da, Antalya'nın tarımın ve turizmin başşehri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Turizmde 2010 yılı verileri itibariyle, turizm tesisleriyle bin 841 tesis 460 bin yatak kapasitesi ile bu yıl 10 milyonu aşan ziyaretçi ağırladı. Başarılı bir turizm bölgesiyiz bunu sağlayan turizm sektörüdür, bunu sağlayan turizmin vazgeçilmezi gıda sektörüdür."

Anfaş Food Product 2011 fuarını, 103 farklı süpermarket zincirinin satın alma yöneticileri, 200 üzerinde catering ve yemek fabrikası, 16 kişilik Yurtkur müdürleri ve 43 Yurtkur işletmecisi, 130 kişilik askeri mutfak yetkilisi, Muğla, Afyon, İstanbul, Denizli, Nevşehir, Ankara, İzmir, KKTC, Muğla'daki 2 bine yakın otel satın alma müdürleri, bin üzerinde restoran ve fast-food yöneticisinden oluşan alım heyeti ziyaret edecek. Ayrıca, Türkiye'deki tüm havalimanlarının catering satın almacıları, Ankara Gıda

Toptancıları Sitesi (GIMAT), İstanbul Mega Center Gıda Toptancıları Sitesi ve İstanbul Rami Gıda Toptancıları Sitesi, gıda mühendisliği odaları, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları fuarı gruplar halinde ziyaretler gerçekleştirecek.

18. AKDENİZ YİYECEK VE İÇECEK İHTİSAS FUARI KAPILARINI AÇTI
18. AKDENİZ YİYECEK VE İÇECEK İHTİSAS FUARI KAPILARINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 15:09:04
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 16:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?