22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

YÖK başkanı Özcan Antalya'da

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, yeni kurulan 25 üniversitenin rektörüne yönelik düzenlenen seminere katılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ilk olarak Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti.

Vali Yüksel ile bir süre sohbet eden Özcan, Valilik şeref defterini imzaladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile Vali Yüksel ise Prof. Dr. Özcan'a plaket verdi.

Akdeniz Üniversitesi'ne geçerek Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret eden Özcan, tesadüfen orada bulunan İngiliz tarihçi Prof. Dr. Andrev Mango ile karşılaştı. Andrev Mango ile sohbet eden Özcan, Rektör İsrafil Kurtcephe ile birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ni gezdi. Özcan burada, Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Bağcı'dan bilgi aldı. Organ naklinde yatan hastaları da unutmayan Özcan, Akdeniz Üniversitesi'nin bu konuda marka olduğunu ve yeni buluşlar beklediklerini ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Bağcı, yapılan çalışmalar karşısında araştırma görevlisi sayısının yetersiz olduğunu söylemesi üzerine Özcan, sorunun çözüleceğini kaydetti.

Buradaki ziyaretinin ardından Rektör Kurtcephe ile birlikte öğle yemeği yiyen Özcan, yerleşke içerisindeki Olbia çarşısında çay içerken gazetecilerin soru taleplerini geri çevirdi.

Gazetecilerin yanından ayrılmasının ardından soruları cevaplayacağını bildirerek yeniden gazetecileri çağıran Özcan, son günlerde doğu illerinde yaşanan gerginliklerin ardından üniversitelerde güvenlik konusunda ne tür çalışmalar yapılıyor sorusuna, "Yeni açılan üniversitelerin en iyisinde 2 meslek yüksekokulundan başka bir şey yok. Onların güvenlik problemi o kadar önemli değil. Bizim büyük üniversitelerdeki güvenlik konusuyla ilgilenmemiz gerekiyor. Bir güvenlik komisyonu kurmak için çalışıyoruz. Bazı tahrikler olabilir. Polis ve rektörlük işbirliği ile güvenlik sorunu olacağını sanmıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?