22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yol sorunu çözüme kavuştu

KEPEZ’DE 46 KİLOMETRELİK YOL

Kepez Belediyesi, imar planında olan ancak gecekondular nedeniyle yıllardır açılamayan yolları açıyor. Tapuları verilen ve hak sahiplerinin rızası alınan bine yakın gecekondu yıkılarak 46 kilometre yeni yol açıldı.

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapalı yolları açmaya başladı. İmar planında yol olan alanlar üzerindeki tapularını verilen bine yakın gecekondu yıkıldı. Yeni yol çalışması, Habibler Mahallesi’nde (34 bin 253 metre), Baraj Mahallesi’nde 3 bin 430 metre, Varsak Demirel Mahallesi’nde 4 bin 425 metre, Sütçüler Mahallesi’nde bin 125 metre, Gazi Mahallesi’nde bin 800 metre, Fabrikalar Mahallesi’nde bin 140 metre ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 617 metre olarak yapıldı.

Yol açma çalışmalarının devam ettiği mahallelerde incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, daha önceki dönemlerde imar planına göre yolda kalan evlerin tapularının verildiğini hatırlatarak, “Evlerin tapuları verilmiş olmasına rağmen yollar açılamamıştı” dedi. Başkan Hakan Tütüncü, dolgu ve yol sıkıştırma çalışmalarının devam ettiği yeni açılan yollarda en kısa zamanda asfalt çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

Başkan Tütüncü, “Yol açma çalışmaları sırasında tapuları verilen bine yakın evi yıktık. Yüzde 99’nun tapusu verilmişti. Tapuları verilmeyen vatandaşlarımız Kepez Belediyesi’ne davet ettik. Eğer hak sahibi ise, bugüne kadar başvuru yapamamışsa müracaat etmeleri sağlandı, hak sahipliği tescil edilerek, tapuları kendilerine verildi. Hak sahibi olamayan çok az kişiye tapu veremedik” dedi.

KEPEZ’DE 46 KİLOMETRELİK YOL
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 12:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?