7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yolcularla tartıştı, uçağı kaldırmadı

Yolcular ve pilot arasında yaşanan tartışma nedeniyle saat 07.30'da Antalya Havalimanı'ndan kalkması gereken Antalya-Telaviv seferini yapacak özel bir havayolu şirketine ait uçak pilot tarafından kaldırılmadı.

Tartışma ile ilgili 4 yolcu gözaltına alınırken, diğer yolcular otellere yerleştirildi.

Özel bir havayolu şirketinin saat 07.30'da Antalya-Telaviv seferini yapmak üzere kalkış için hazırlanan yolcu uçağında, yolcuların kemerlerini bağlamaları yönünde uyarılar yapıldı. Uyarılara rağmen 4 Rus yolcunun kemerlerini bağlamamakta ısrar etmesi üzerine kabin görevlileri ile 4 yolcu arasında tartışma başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine uçağın pilotu, uçağı kaldırmadı ve uçaktaki 4 Rus yolcu güvenlik görevlilerine teslim edildi.

Gözaltına alınan 4 yolcu Antalya Havalimanı Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, uçaktaki diğer 314 yolcu bir otele yerleştirildi.

Şirket yetkilileri, pilotun 4 yolcunun alkollü olmasından şüphelendiği ve yolculuk esnasında olay çıkarmasından endişelendiği için uçağı kaldırmadığını bildirdiler.

Pilotun şikayeti üzerine gözaltına alınan 4 Rus yolcunun Antalya Havalimanı Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin alınmasına devam edildiğini kaydeden yetkililer, uçağın havalimanında bekletildiğini belirttiler.

Öte yandan, aynı şirkete ait Telaviv'den Antalya'ya gelecek OHY 798 sefer sayılı uçakta da hamile bir kadınla, gecikme nedeniyle tartışma yaşandığı, tepki gösteren yolcuların büyük bölümünün uçağı terk ettiği ve beş yolcunun kaldığı, bu yolcuyla havalanmak üzere olan uçağa yolcuların yeniden binmek istemeleri üzerine geciktiği öğrenildi.

Havayolu şirketinin yetkilileri, son günlerde Telaviv seferlerindeki gecikmelerin kendilerinden değil, Telaviv Havalimanı'nda iş yavaşlatma eylemi yapan görevliler nedeniyle yaşandığını belirterek, bunun hava ulaşımını etkilediğine dikkati çektiler.
a.a.
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 14:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?