7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yolunu şaşıran pelikan vuruldu

Alanya'da yolunu şaşırarak TEDAŞ yakınlarına inen pelikanın avcılar tarafından vurulduğu gözlendi.

Çevre esnaf ve vatandaşlar tarafından himaye altına alınan pelikan, daha sonra zabıtaya teslim edildi. Alanya Belediyesi veterineri Yakup Mecek tarafından teslim alınan yaralı pelikan, Bremens Veteriner Kliniği'ne götürüldü. Burada pelikanı muayene eden Veteriner Hekim Osman İncekara, hayvanın röntgenini çekti.

Pelikanın göğüs bölgesinde saçma yarasına rastlanırken, iç kanama olmaması sevindirdi. Osman İncekara, gerekli muayeneyi yaptıklarını ve yarayı temizlediklerini söyleyerek, "Göçmen kuşlardan olan pelikan, yolunu şaşırmış olmalı. Daha sonrada avcılar vurmuş. Çok yazık. Ancak sağlık durumu iyi. Yakında iyileşir. Bunun kadar büyük bir pelikan ilk kez görüyorum. Biz bu pelikanı Yaban Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne vereceğiz" dedi.

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği Müdürü Mevlüt Kodal, Alanya'da pelikana bakacakları bir ortam olmadığı için Antalya Hayvanat Bahçesi'ne teslim edeceklerini söyledi. Küresel ısınma ile birlikte göçmen kuşların göç haritasının değiştiğine dikkat çeken Kodal, "Küresel ısınma ile birlikte bir çok ırmak dere ve göl kurudu. Pelikan gibi suya ihtiyaç duyan göçmen kuşlar da göç yollarını değiştirdiler. Bu zamanda bol yağış alan Toros Dağları ve Dimçayı etekleri artık bu tür kuşların göç yolları arasında. Eğer küresel ısınma devam ederse, Dimçayı bölgesi binlerce kuşun uğrak yeri olabilir" dedi. Dev pelikan daha sonra bir araçla Antalya Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 15:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?