19
Nisan
2024
Cuma
ANTALYA

Yörük Ali'nin kahvesine kütüphane

Kepez Belediyesi’nin kahvehanelerde okuma köşesi oluşturma projesi kapsamında Erenköy Mahallesi’ndeki Yörük Ali’nin Kahvehanesi de 100 temel eserden oluşan kütüphaneye kavuştu.

Başkan Tütüncü, kadınların da katılımıyla kütüphanenin açılışını yaptı.

Kepez Belediyesi’nin kahvehaneleri kütüphaneye dönüştürme projesiyle, ilçedeki kahvehaneler kitapla buluşmaya devam ediyor.

Erenköy Mahallesi’ndeki Yörük Ali’nin Kahvehanesi’ne de 100 temel eserden oluşan kitapların bulunduğu kütüphane yerleştirildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Durmaz, mahalle muhtarları, kahvehane müdavimleri ve kadınların katılımıyla kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Yörük Ali’nin Kahvehanesi’nin kitapla buluşma töreninde konuşan Başkan Tütüncü, ilçedeki kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kitaba ve okumaya ilgiyi artırmak en temel vazifelerimizden bir tanesiydi. Kahvehanelerimizin eski kültürle öne çıkması, kıraathane olması, okuma evleri haline gelmesi, toplumumuza çok önemli katkılar sağlayacak kültür ve sanat hizmeti olarak sahiplendiğimiz bir çalışmaydı” dedi.
Kepez’deki bütün kahvehaneleri kıraathane haline getirmeyi, kütüphane projesiyle kitaba ve okumaya olan ilgili artırmayı hedeflediklerini belirten Tütüncü, “İşimizin zor olduğunu biliyorum. Netice almak, bu ülkenin kültür ve sanatına katkı koymak için, elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu çalışmalarımızın tatlı meyvelerini zaman içerisinde alacağız. Yörük Ali’nin Kahvehanesi’nde de kütüphane oluşturmaktan memnuniyet duydum.”

Başkan Hakan Tütüncü konuşmasının ardından Antalya Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu, Erenköy Mahalle Muhtarı Celal Karataşlı, kahvehane sakinleri ve kadınlarla birlikte kütüphaneye kitapları yerleştirdi. Kütüphanenin hizmete girmesinin ardından kadınlar, kitapları ilgiyle okudular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:25:30
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 12:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?