21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yörüklerden Öner'e plaket

Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği, kültürlerini yaşatacakları park alanını kendilerine tahsis eden Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e, plaketle teşekkür etti.
Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Dilek Sabancı Spor Salonu’nda düzenlediği “Yörük Gecesine” katıldı. 

Salona gelişi sırasında Başkan Öner’in boynuna, Yörük kültürünün bir simgesi olan poçu (atkı) takıldı. 2 bine yakın kişinin katıldığı gecede bir konuşama yapan Öner, kıl çadırında büyüdüğünü anımsatarak, Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne Barış Mahallesi’nde 6,5 dönümlük bir park alanını 15 yıllığına tahsis ettiklerini söyledi. 

Tahsisi edilen alanda Yörük kültürünün yaşatılacağını belirten Öner, “Yörüklerimiz, tahsisini yaptığımız alanda, geleneklerini, göreneklerini ve sosyal aktivitelerini yapabilecekler. Çocuklarımız, bu alanda Yörük kültürünü tanıma şansı bulacak. Bu parkla, Yörük kültürünü koruyup, geleceğe aktarmış olacağız. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretiyle, Yörük kültürünün simgelerinin yer alacağı bu park, turizme de hizmet edecektir. Bundan sonra da Yörüklerin emrindeyiz, onları sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu. 

Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman da, derneğin çalışmalarına verdiği destekten dolayı ve Yörük kültürünün yaşatılacağı park alanının tahsisini gerçekleştirdiği için Başkan Öner’e, teşekkür plaketi verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 10:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mümin tez IP: 88.226.179.xxx Tarih : 25.03.2008 00:18:53

ben bi yörük olarak sayın erdal öner beye cok teşekür ediyorum bize böyle bi yer tahsis ettigi icin kültürümüzü yaşatmak adına cok sevindirici