21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

YTL etiketleri dağıtıldı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından bastırılan Yeni Türk Lirası’na (YTL) uyumlu etiketler dağıtılmaya başlandı.

Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren AESOB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tolunay, esnaf ve sanatkara dağıttıkları etiketleri her ürünün üzerinde uygulamalarını istediklerini belirterek, "01 Ocak 2005 tarihi ekonomimizde yeni bir sayfanın açılacağı önemli bir süreçtir. Yeni yılla birlikte YTL kullanılmaya başlanacaktır.

Birçok vatandaşımız gibi esnaf ve sanatkarımızda bu geçişin olumlu ve olumsuz yanlarını düşünmektedir. YTL ile ekonomimize bir canlılık gelecektir. Turizm kenti olan Antalya’mızda yabancı misafirlerimiz bol sıfırlı rakamlar görmeyecektir. Bu onlar için ekonomimizdeki gelişmeleri görebilmelerinin en güzel yönüdür. YTL ile yabancı misafirlerimizin yaptığı alış verişlerin artacağına inanıyoruz. YTL’ye geçilmesine rağmen 31 Aralık 2005 tarihine kadar mevcut para birimimiz de geçerliliğini koruyacaktır. Bu noktada esnaf ve sanatkarlarımıza büyük bir görev düşmektedir. Bu görevde etiket uygulamasının işyerlerimizde eksiksiz olarak uygulanmasıdır. Bu düşünceyle YTL’ye geçişle birlikte Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak hem mevcut Türk Lirası hem de Yeni Türk Lirası’na uyumlu fiyat etiketleri bastırdık. Etiketlerimizi esnaf ve sanatkarlarımıza dağıtmaya başladık" dedi.

Yeni yılla birlikte esnaf ve sanatkarın işyerlerinde çift fiyat etiketi uygulamasına başlamasını ve bunu eksiksiz olarak yerine getirmesini istediklerini ifade eden AESOB Başkanı Tolunay, "Biz AESOB olarak üzerimize düşen görevi yerine getirirken, esnaf ve sanatkarımızın da aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

antalya
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 17:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?