1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yüce Divan'a otobüs kaldıracağız!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TUNCA TOSKAY:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, MHP'nin hiç kimsenin kanıyla siyaset yapmadığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toykay, seçim bölgesi Antalya'da partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında ekonomi ve demokratik açılım konusunda iktidara yüklendi. AK Parti döneminde ülkenin 300 milyar dolar borçlandırıldığını savunan Toskay, iktidara gelince bu paraların hesabını soracaklarını ve Yüce Divan'a otobüs kaldıracaklarını söyledi. "Biz iktidara gelince, onların bütün icraatlarını didik didik edeceğiz. İnşallah Yüce Divan'a herhalde otobüs kaldırmamız gerekecek" diyen

Toskay, ülkeyi ayrıştırmaya götürdüğünü iddia ettiği demokratik açılım projesinin de ülkenin hayrına olmadığını savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılımın geldiği noktada milletten aldığı tepki ile proje konusunda ''sıkıştığını'' iddia eden Toskay, "Halk bu açılıma büyük ölçüde direniyor. Bu bir devlet projesi değil. Bu yöntemde, psikolojik savaş uygulayarak milleti bıkkınlık noktasına getirecekler. Başbakan, millet ile talimat aldığı odaklar arasında sıkıştı. Çaresizlik sendromu yaşıyor. Bunu TBMM'deki bütçe görüşmelerinde gördük. Başbakan kızıyor, yardımcısı bir yerlere gidip ağlıyor. Bu iş çadır tiyatrosu mu, anlayamadık. Türkiye'de müthiş bir gerginlik var. Millet, kaygı, endişe ve tedirginlik içinde. AK Parti etnik ve mezhep ayrımını körüklüyor. Türkiye'deki bu gerginliği başta iktidar olmak üzere herkesin düşürmesi lazım. MHP olarak hiçbir olayın içinde olmayacağız'' dedi.

MHP'yi şehit kanları üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'ın asıl kendisinin istismarcı olduğunu savunan Toskay, "Bizi bununla itham eden Sayın Başbakan, AK Parti'ye baksın. AK Parti iktidara gelirken din istismarıyla gelmiştir. Bütün kutsallarımızı istismar ederek siyaset yapmaya devam etmektedir. Esas şehit kanını ve anaların gözyaşını istismar ederek siyaset yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Aynada kendisine bakarsa, istismarcının kim olduğunu rahat rahat görecektir" iddiasında bulundu.

 

 

"TÜSİAD HEP AĞLAR"

Toskay, 2010 bütçesinden de ülkeye hayır gelmeyeceğini savundu. Yandaş medya ile Türkiye'de gerçeklerinin gizlendiğini savunan Toskay, "Muhalefet partileri olarak çok zor şartlarda muhalefet yapıyoruz" diye konuştu. Türkiye'de halinden memnun olanların sayısının çok az olduğunu söyleyen Toskay, "Büyük işverenlerimiz hep ağlarlar. Kapitalistin gözü yaşlı olur derler iktisatta. Onlara bakmayın. O TÜSİAD üyeleri hep ağlarlar. Ama bilançoları açıklanınca Türkiye'nin en keyifli ve en rahat kesimi de onlardır. Onun dışındakiler gitti Türkiye'de. Bütün mesele bu" diye konuştu.

Toskay, katsayı konusunda de 338 milletvekili olan AK Parti'nin sorunları çözmek yerine edebiyat yaptığını iddia ederek, "Edebiyat yapmayı bırakıp oturup sorunları çözsünler. Bize ihtiyaçları varsa, biz katkıda bulunuruz. Ama bu iktidar devamlı problem çıkarıp başkalarına sorunu yüklüyor. Başörtüsü sorununda da öyle yaptılar" dedi.

Konuşmasında Ankara'da Tekel işçilerinin eylemini de değerlendiren Toskay, şöyle devam etti: "Birilerinin bu işçileri alıp dinleyip problemlerini çözmesi gerekir. Siz yıllarca Türk askerine, polisine, korucusuna, memuruna, çoluk çocuğuna kurşun sıkmış olan teröristleri çadır mahkemeleri kurup davul zurnayla Habur kapısında karşılayacaksınız, sonra da bu karda kışta hakkını arayan Türk işçisine de Ankaranın göbeğinde biber gazı ve tazyikli su sıkacaksınız. İşte demokratik açılım yaptığını söyleyen iktidarın demokratik yüzü bu. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunlar çiftçiye de aynı şekilde davranıyorlar. Memura da, işçiye de, esnafa da böyle davranıyorlar. Bunların tek yumuşak davrandığı kesim kendi yandaş çevreleri. Onların bir elleri yağda, bir elleri balda. Bu düzene son verilecek Türkiye'de. "

Bir soru üzerine, kapatılan DTP'nin milletvekillerinin TBMM'de kalmalarını da değerlendiren Toskay, "Hiç bizi ilgilendirmiyor. Canları neyi istiyorlarsa yapsınlar. Bizim dışımızda cereyan eden bir olay. Sayın Genel Başkanımızın da bir teklifi vardı. Ortada kalırlarsa, bir sıkıntıya girmesinler AK Parti'nin bünyesine katılsınlar demişti" diye konuştu.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TUNCA TOSKAY:
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 15:37:05
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 15:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?