22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yükseköğretim Tanıtım Günleri başladı

Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü'nün bu yıl 8.'sini düzenlediği Akdeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri, yaklaşık 50 üniversitenin katılımıyla Cam Piramit'te başladı.

Cam Piramit'te düzenlenen açılış törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaleiçi Rotary Kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Yüksel, sivil toplum kuruluşlarının Antalya'da bir çok sosyal projelere imza attıklarını söyledi.

İçinde bulunduğumuz yüz yılın şartlarını iyi değerlendirmemiz gerektiğini belirten Vali Yüksel, "Dün tartışılan hiçbir konuyu bugün konuşmuyoruz. Artık her şey evrenselleşti. Bilgi, teknoloji ve iletişim bu yüz yıla damgasını vurdu. Bunun önemine varan anne ve babalar, artık çocuklarını bu şartlara göre yetiştiriyor. Bize düşen görev gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmektir. İşte açılan bu fuar da öğrencilerin bu ihtiyaçlarına cevap verecek niteliktedir" dedi.

Yapılan araştırmalarda telekomünikasyon, uzay bilimleri, uçak sanayii ve pilotluğun bu yüz yılın meslekleri arasında yer alacağını belirten Yüksel, bu mesleklerin çocukları iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı. Vali Yüksel, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte üniversitelerin stantlarını gezdi.

Etkinliğe 25 vakıf, 19 devlet ve 4 yabancı olmak üzere toplam 48 üniversite katıldı. Yaklaşık 50 bin öğrencinin ziyaret etmesi beklenen etkinlikte liseli öğrenciler, standları gezerek tercih yapmak istedikleri üniversitelerle ilgili bilgi alma imkanı buldu.

Üniversite standlarına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, tercihlerinde en çok devlet üniversitesi, yakın olması ve öğretim kadrosuna dikkat ettiklerini söylediler Cam Piramit'teki tanıtım günleri 3 gün sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 14:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?