21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Yunus terapisi' büyük ilgi topluyor

Kaş'ta bulunan yunuslarla terapi merkezi, yunusları davranış bozukluğunu önlediği ve spastik çocukların tedavilerine yardımcı olduğunu düşünen turistlerin ilgi odağı haline geldi. 

Kaş'ın Çukurbağ Yarımadası İnce Boğaz mevkiinde bulunan Dolphin Sirk Yetkisili Ece Belenlioğlu, yunus gösterilerini izlemeye gelen yerli ve yabancı turistlerin arttığını söyledi. Bu artışta yunuslarla terapinin davranış bozukluğu ve spastik çocuklarda olumlu sonuç vermesinin etkili olduğunu belirten Belenlioğlu, "Terapiler bir saat sürüyor. 

İlk 15 dakika ailenin terapiye hazırlanması, terapistin çocukla ilgili günlük bilgilendirilmesiyle geçer. Sonraki 30 dakika yunusla temasa geçilen süredir. Bu sürede çocukla yunusun en uygun şartlarda temasa geçmesi amaçlanır. Sonraki 15 dakika ailenin merkezden ayrılmadan önce hazırlanması, terapiyle ilgili günlük yorumların yapılması ve gelecek terapi için aileye bilgi verilmesi amaçlanır" dedi. 

Yunuslarla terapinin 10 gün sürdüğünü ifade eden Belenlioğlu, "Yurt dışından turizm şirketleri aracılığıyla yunuslarla rehabilitasyon için gelenler var. Buraya gelen aileler hem moral açısından bir gelişme sağlıyor hem de heyecanlı ve bazen de duygusal anlar yaşıyorlar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 14:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?