21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yunus terapisine büyük ilgi

Antalya'da, yunus balıklarıyla havuzda uygulanan terapilere dünyanın birçok ülkesinden hastalar yoğun ilgi gösteriyor. 

Almanya'da televizyondan yunusla terapi yapıldığını öğrenen Gürgöz ailesi, 7 yaşındaki zihinsel engelli oğulları Cenk Gürgöz'ü terapi için Antalya'ya getirdi. 

Dün ilk kez yunuslarla tanışan Cenk'in bugün oldukça gayretli bir çalışma sergilediği ve kısa sürede terapiye olumlu yanıt vereceği belirtildi. 

Cenk'in babası Şahin Gürgöz, "Almanya'da oturuyoruz. Yunuslarla terapiyi ilk kez televizyondan öğrendik. Cenk'i de alıp Antalya'ya geldik. Dün Cenk yunuslarla terapiye başladı. İnşallah başarır" dedi. 

Cenk'in annesi Songül Gürgöz de, "Cenk Almanya'da zaten terapi görüyor ama burada biz yunuslarla terapi uygulandığını duyduk. 

Cenk bugün ikinci kez yunuslarla yüzüyor. Bizde onun iyi olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Antalya Ruhbilim Okulu'nda 1989'dan bu yana çalışmalar yapan terapist Dr. Murat Kemaloğlu ise, Antalya'da uygulamaya koydukları yunuslarla terapinin dünyanın birçok ülkesinde de uygulanmaya başlandığını belirtti. 

5 yıldır sürdürdükleri terapiler için dünyanın birçok ülkesinden kendilerini arayarak randevu talep edenlerin olduğunu söyleyen Dr. Kemaloğlu, "Yunuslar sevgi doludur. 

Problemi olan çocuklar, yunuslarla beraberken sorunlarından arınıyor. Tedavi sonrası çocukların daha rahat uyuduğu ve bazı kelimeleri öğrenip ihtiyaçlarını istedikleri gözleniyor" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 14:29:20
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 14:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?