21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yunuslar şifa dağıtıyor

İnsanlara yakınlıklarıyla bilinen yunus balıkları ve atlar, gösteri dünyasının ardından sağlık sektöründeki yerlerini de aldı.

Spastik özürlü, hiperaktif, otistik ve genetik rahatsızlığı bulunan çocuklar ve büyüklerin tıbbi tedavileri, yunus ve atlarla yapılan terapilerle destekleniyor. Antalya’daki Dolphinland yunus gösteri merkezi, gösteri saatlerinin dışında hasta çocuk ve büyüklere şifa kaynağı oluyor.

Merkezin son misafirleri 8 yaşındaki Fırat ile yine 8 yaşındaki Alman uyruklu Michael
Schnedier’di. Havaların ısınmasıyla birlikte seanslara başlanan merkezde, otistik olan ve hiperaktif özelliğe sahip olan 8 yaşındaki Fırat ile genetik rahatsızlığı sebebiyle deri hastalığı bulunan, sağ tarafında kısmi felç olan, bir gözü görmeyen ve dişleri çürüyen Alman uyruklu Michael, aynı havuzda Alişya ve Suera isimli yunus balıklarıyla tedavi oluyor. Yarım saat süren seanslarda yunus balıklarıyla birlikte görevli personel nezaretinde yüzen iki çocuğun tedavisi 10 gün devam edecek.

Merkezdeki tedavileri gerçekleştiren Antalya Ruh Bilim Okulu Başkanı Dr. Murat Kemaloğlu, 4 yıldır devam eden yunus terapisinin 10 günlük bölümler halinde yapıldığını ve hastaların her gün yarım saat yunuslarla yüzdüğünü söyledi. Terapinin çocukların öğrenme süreçlerini hızlandırdığını ifade eden Kemaloğlu, "Bu terapiler, çocukların aldıkları eğitim ve tedavilerden daha çok faydalanmalarına yönelik bir çalışma. Öğrenme süreçlerindeki hızlanma 6 ay ile bir sene kadar sürüyor. Memnun kalan aileler bu seansları tekrar etmek istiyorlar" dedi.

Tedavisi 6 gündür devam eden Alman uyruklu 8 yaşındaki Michael’in çok ender rastlanran bir genetik hastalığa sahip olduğunu söyleyen Kemaloğlu, "Deri hastalığı var. Beyninde, dişlerinde, beyninde bazı problemler var, bir gözü görmüyor, dişleri çürük. Anneannesi ve dedesiyle birlikte dördüncü kez tedavisi yapılıyor. Tedavi süreci içinde dış dünyaya ilgisi artıyor, daha mutlu oluyor" diye konuştu.

Ruh ve beden arasında köprü olduğunu ifade eden Kemaloğlu, "Ruhu etkileyen bedeni de etkiler. Atlar çocukların kas gelişimine etkili oluyor, dengelerini geliştiriyor. Atla yakın bir ilişkiye girmek, çocukların kendine olan güvenini artırıyor. Yunuslarla yapılan çalışmada ise, balıkla çocuk arasındaki sıcak ilişki dış dünyaya karşı olan ilgiyi artırıyor. 2 yaşından 59 yaşına kadar hastalarımız geldi ve gelmeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

Seanslarda Selçuklu İmparatorluğu zamanında şifahanalerde tedavi amaçlı kullanılan müzikler çalındığının da altını çizen Dr. Murat Kemaloğlu, bu CD’lerin seansların sonunda ailelere hediye edildiğini sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 12:08:11
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 16:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?