7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yunuslar umut oldu

Antalya Dolphinland'da yapılan yunus terapi engelli çocukların umudu oldu.

Antalya Ruh Bilim Okulu Başkanı Dr. Murat Kemaloğlu nezaretinde yapılan terapi, engelli çocukları hayata bağlıyor. Yunus terapisine en fazla Alman aileler ilgi gösterirken, son zamanlarda Romanya, Litvanya, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen hastalar dikkat çekiyor. Türk Sanat Müziği ile desteklenen terapide yunuslarla yüzen engelli çocuklar büyük bir mutluluk yaşıyor.

CHİLDREN'S CARE TEŞVİK EDİYOR

Yunus terapisi için Türkiye'ye gelen hastaların büyük bir çoğunluğunu Alman aileler oluşturuyor. Merkezi Hannover'de bulunan Children's Care Derneği gönüllüleri Rosemari Koch ve Frank Chlvecinky yaptıkları organizasyonla engelli Alman çocuklarını terapi için Antalya'ya getiriyor. Yunus terapisinin engelli çocuklar için son derece yararlı olduğunu söyleyen Children's Care Derneği gönüllüleri, Yunus terapisinin çocukların gelişimine ciddi katkı sağladığını belirtti.

ALMAN AİLE İKİNCİ KEZ ANTALYA'YA GELDİ

Ref sendromu yaşayan 9 yaşındaki Lea Jox için ikinci kez Antalya'ya gelen Alman aile kızlarının Yunus terapisinin ardından daha iyi olduğunu belirterek ikinci kez Yunus terapisi için Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Anne Annette ve baba Thomas Jox, kızlarının 10 gün Yunus terapisi alacağını belirterek, "Kızımız ilk terapinin ardından çok daha iyi oldu. Yunus terapisi ile kızımız hayata bağlandı, çok mutluyuz" dediler.

YUNUSLAR AZERİ AİLE İÇİN UMUT OLDU

Azeri otizm hastası 9 yaşındaki kızları Fidan için Antalya'ya gelen Azeri Qliyeva ailesinin son umudu da Yunuslar oldu. Baba Faig ve anne Fatıma Qliyeva, endişe ile geldikleri Antalya'da kızlarının ilk terapi sonrası büyük bir gelişme gösterdiğini söyledi. Kızlarının sağlığına kavuşması için her yolu denediklerini söyleyen Fatıma Qliyeva, "Burada Yunus terapisi yapıldığını öğrenince geldik. Bir haftadır terapi devam ediyor. Fidan da önemli gelişmeler görüyoruz" diye konuştu.

Antalya Ruh Bilim Okulu Başkanı Dr. Murat Kemaloğlu, yunus yardımıyla terapinin zihinsel ve fiziksel engelli çocukların dünyaya ilgisinin artması, ilişki ve iletişim becerilerinin gelişmesi ve öğrenmeyi dört kat daha artırdığının bilimsel olarak ispatlandığını söyledi.

Kemaloğlu, yunuslarla terapiden fiziksel ve zihinsel gelişim bozukluğu bulunan tüm engelli çocukların yararlanabileceğini anlattı. Terapinin engelli çocuklarda öğrenmeyi 4 kat artırdığını söyleyen Dr. Kemaloğlu, Yunus terapisine en fazla Alman ailelerin rağbet gösterdiğini ancak son yıllarda Avrupa ülkelerinden de terapi için Türkiye'ye gelen ailelerin bulunduğunu dile getirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?