21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yürüyüşe turistlerden yoğun ilgi

Antalya'nın Kaş ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Antik Patara Tarihi Su Yolu yürüyüşüne ilçe halkının katılımı yanı sıra yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

Kaş, Kalkan ve Patara halkının ortaklaşa katıldığı yaklaşık 250 kişilik yürüyüş grubu, Yeşilköy beldesi çıkışında bulunan tarihi Su Yolu'ndan start aldı. Yürüyüşe İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Niyazi Yar, İlçe Emniyet Müdürü Fahri İnceyavuz, İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, Patara Muhtarı Arif Otlu, daire amirleri ve müdürleri katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Arkeloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Patara kazıları sorumlusu Prof. Dr. Fahri Işık ve İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın geziye rehberlik etti. Yürüyüş boyunca katılımcılara bilgi veren Fahri Işık, "Patara, bu yörenin turizmdeki geleceğidir. Patara'ya sahip çıkalım. Patara'daki Likya Birliği Meclisi, tarihte bilinen ilk demokratik meclistir. Demokrasinin beşiği Yunanistan değil Anadolu'dur. Bu toprağın, tarihin, kültürün değerini iyi bilelim. Patara'daki bu meclisi gözümüz gibi koruyalım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 15:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?