22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yüzde 500'lük emlak zammına tepki

YÜZDE 500'LÜK EMLAK ZAMMINA TEPKİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, yüzde 500'lük emlak zammına gelen tepkiler üzerine emlak vergisine yapılan yüzde 500'lük zam ile ilgili tepkiler üzerine yeniden toplantı düzenlendi.

Belediyede gerçekleştirilen toplantıya, ilgili tüm muhtarlar ve komisyon üyeleri katılırken, karara itiraz ederek dava açan Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel ve Bakılar Mahallesi Muhtarı Nizamettin Arıcan davet edilmedi. Toplantıda Başkan Özgenç'in önerisi üzerine, yüzde 500 olan zammın yüzde 100 oranına düşürülmesi için yeni bir karar alındı.

Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, zamla ilgili yaptığı açıklamada, “5 yılda bir emlak değerleri için rakamlar belirleniyor. Yeni zammı, 8 kat arttırılsın dedik, sonra 5 kat arttırılması konusunda karar alındı. Ancak bu kadardan memnun olmayanlar varmış. Bu nedenle tekrar toplantı düzenledik. Hukukçumuzla görüştüm. Zammın geri çekilmesi hukuken mümkün değil. Yapacak hiçbir şey yok ancak, belki ilçemize özgü bir ilk olur. Vatandaşlarımız sıkıntı çekiyorsa biz de bu sıkıntıyı paylaşmak zorundayız. Yeni kararımızı, Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü’ne göndereceğiz. Hukuki süreç, yıl sonuna kadar sonuçlanır” dedi.

Başkan Özgenç, “Emlak vergilerinin, yüzde 500 değil de yüzde 100 arttırılmasını talep edelim. Yani şu anda 100 TL emlak vergisi ödeyen bir vatandaş, 200 TL olarak ödeyebilsin. Bu kararı, ilgili birime gönderelim. Hukuki sürecin sonunda her şey belli olur” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 10:30:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 10:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?